Nederland in Sportfolio-kalender 2019

Nederland in Sportfolio-kalender 2019
Screenshot Acrokalender 2019 © Isabel Silva

LISSABON – Nederland heeft een eigen pagina in de Sportfolio Acrosportkalender van 2019. Drie Nederlandse senioren teams sieren de maand augustus, terwijl grote acrolanden als Rusland, Israël, Portugal, Wit-Rusland en België ook elk een eigen maand innemen. Met 122 acrogymnasten en 70 foto’s een prachtig overzicht voor de acroliefhebber. De fotografe achter Sportfolio, Isabel Silva, stond al op EK’s, WK’s en diverse grote internationale toernooien en heeft inmiddels goed inzicht in de internationale acro top. 

Het fenomeen van kalenders met foto’s van bekende helden bestaat als decennia lang. Sport is daarbij natuurlijk een favoriet onderwerp. Er zijn kalenders met footballhelden, baseballhelden, voetbalhelden en – een beetje dichter bij huis voor de acrogymnasten – turnhelden. Toch bleef het vaak bij de grote, bekende sporten.

Sportfolio koos echter voor de sport die ons na aan het hart staat: acrogym. Voor 2019 heeft acrogymfotografe Isabel Silva de ‘Acrobatic Gymnastics Calendar’ gemaakt. “Photos tell stories”, luit het motto. Per maand zijn teams van een bepaald land te zien – en het bijzondere is dat ook Nederland een pagina toebedeeld heeft gekregen!

Meer informatie op de Facebookpagina en de website van Sportfolio.

Artikel © AcroGymPOWER i.s.m. GymPOWER | Tekst © Martine Hooijenga-Le Duc | Cover Sportfolio Acrobatic Gymnastics Calendar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.