Goud en brons voor Penta bij EK Doubles

Goud en brons voor Penta bij EK Doubles
Foto © Penta Winterswijk/© Penta Dance Department

ATHENE – Op 8 en 9 december 2018 werd in Athene, Griekenland, de Europese Kampioenschappen ‘Performance Cheer Doubles’ gehouden, onder auspiciën van de European Cheer Union (ECU). In de divisie Hiphop legden twee duo’s van PENTA Dance Department uit Winterswijk beslag gelegd op goud, brons.

De twee duo’s van PENTA Dance Department van gymnastiekvereniging Penta Winterswijk die zich op de NK van Stichting Soneo (Soneo Dance Challenge) hadden gekwalificeerd voor dit EK, wisten goud en brons te veroveren. Junioren Fleur Swienink en Manou te Voortwis legden overtuigend beslag op de Europese titel met negen punten voorsprong. Ze lieten zeventien andere duo’s achter zich, waaronder een Russisch (Fatin/Krivacheva) en Georgisch koppel (Giorgadze/Menteshashvili) die respectievelijk zilver en brons pakten.

Op haar Facebookpagina deel de club haar trots en vreugde: “[…] In een zeer korte tijd is er een nieuwe mix gemaakt en aangeleerd door docent en choreograaf Tim Aafjes. Het harde werken is niet voor niets geweest. Met maar liefst 247 punten mogen zij zich Europees kampioen noemen. Zij vonden zichzelf op een verdienstelijke eerste plek terug. Resultaten om trots op te zijn!”

Senioren Kimberley Assink en Tim Aafjes werden derde met 239,00 punten (in de categorie 16+). Het derde Nederlandse duo Robin Zawadzki & Rogér Kooij werd gedeeld zesde bij de senioren met de vijfde score. Goud en zilver gingen respectievelijk naar een Russisch (Kostyuk/Vinogradov) en Oekraïns koppel (Kushchova/Ushakov).

Bij de ‘Freestyle Pom Doubles’ bereikten geen Nederlandse koppels het erepodium. De prijzen werden verdeeld bij de senioren onder koppels uit Oostenrijk (goud voor Bogusch/Reither) en Rusland (zilver en voor Priakhina/Ezhova) en brons voor Shchitova/Volkova). Bij de junioren ging de Europese titel naar het Sloveense koppel Ambrozic/Pavlev die wederom twee Russische koppels achter zich liet: Airieva / Sidelnikova (zilver) en Kostiuchenkova / Radhttps://www.cheerunion.eu/chenko (brons).

Meer info, inclusief de complete uitslagen, is te vinden op de website en Facebookpagina en de website van European Cheer Union – ECU

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.