Oudjaarscup Wapenveld sluit 2018 af

Oudjaarscup Wapenveld sluit 2018 af

Deze diashow vereist JavaScript.

WAPENVELD – Er is geen betere afsluiting van het oude jaar dan een voorbereiding op het nieuwe. Gymnastiekvereniging Wapenveld (GVW) organiseert rond deze tijd van het jaar dan ook graag een oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen, die dan als ‘Nieuwjaarscup’ of – zoals afgelopen zaterdag – als ‘Oudjaarscup’ de boeken in gaat. Het gekozen moment voor de wedstrijd hangt samen met de wedstrijd-indeling van gymnastiekunie KNGU. Op 15 december 2018 vond de zesde editie van de wedstrijd plaats in Sporthal Het Olde Veld in Wapenveld.

Voor veel teams was de wedstrijd in Wapenveld een prachtige voorbereiding op de plaatsingswedstrijden in januari 2019.

Daarom hadden naast de eigen teams van GVW, ook teams van Hanze Gym Hattem, CGV Wilhelmina Kampen, Sportvereniging Kracht en Vriendschap (SVKV) Renkum, Sportacrobatiek Zwolle, SportAcrobatiek Vaassen en gymnastiekvereniging SC HEVO Heino zich opgegeven voor de wedstrijd.

Met liefst zeventien categorieën was het een goed gevulde wedstrijd met voor de toeschouwers veel acro-spektakel. Wie niet kon komen, kon de wedstrijd volgen via de livestream die GVW uitzond (voor de geïnteresseerden nog terug te vinden op haar Facebookpagina). Ruim vijftig teams stonden klaar om hun beste optreden te geven op de acrovloer.

Vriendschappelijke krachtmeting

Grote winnaar van deze wedstrijd was vereniging Hanze Gym Hattem, dat maar liefst zes gouden, drie zilveren en vier bronzen medailles wist te behalen tijdens deze vriendschappelijke krachtmeting.

De club kwam dan ook in groten getale naar Wapenveld: liefst veertien teams stonden er op de vloer deze zaterdag. Ook Sportacrobatiek Zwolle had een grote delegatie aan gymnasten meegenomen. Met vijf gouden en drie zilveren medailles legde de deelname hen ook zeker geen windeieren.

Deze club had ook de hoogste dagscore : het C-junioren trio Desi Giebels, Jenae Beumer en Renne Koetsier wist 25,95 punten te behalen voor hun balansoefening. Daarbij scoorden ze ook technisch (17,2) en artistiek (8,45) het hoogste van de hele wedstrijd. Een prestatie van formaat zo vroeg in het seizoen!

Moeilijkheidswaarde in goud

Gekeken naar de hoeveelheid teams die medailles behaalden was eigenlijk SVKV Renkum het succesvolst: het bracht slechts drie teams op de vloer maar keerde ook met drie medailles huiswaarts: tweemaal goud en eenmaal zilver.

Bij de E-lijn viel het duo Lieke ten Have & Lenthe Bosman van Hanze Gym Hattem op met een oefening op vrolijke muziek die vooral technisch heel hoog scoorde. Het was een strakke oefening, alhoewel niet met de hoogste moeilijkheid in de E-lijn. Die eer werd gedeeld door E-jeugd groep Julisa Hulleman, Kiki van Limburg en Lieke Nicolaas van Sportacrobatiek Vaassen, – die echter door aftrek naast het goud grepen -, en E-junior trio Noura Ben Haj Fredj, Esther Vogelzang en Odelia Kross van Sportacrobatiek Zwolle die hun moeilijkheidswaarde wel in goud wisten om te zetten.

Bij de D-lijn was de hoogste moeilijkheidswaarde voor Phaedra Beumer, Sanne van Dijk en Annelie Veltkamp, het D-jeugd trio van Hanze Gym Hattem dat goud verdiende met hun oefening die ook artistiek mooi scoorde. Daarmee scoorden ze net een fractie hoger dan het gouden duo uit de D-junioren Luca Bults & Emma Troost van Sportacrobatiek Zwolle, die een meeslepende choreografie met de hoogste technische en artistieke score in die lijn wisten neer te zetten.

Zelfverzekerder en generale repetitie

Tevreden mochten alle verenigingen trouwens zijn: elke deelnemende club wist medailles te behalen, en alle teams – waarvan vele voor het eerst in deze samenstelling op de vloer stonden, en sommige gymnasten zelfs voor het eerst een acrogymwedstrijd draaiden – wisten waardevolle wedstrijdervaring op te doen.

Het zorgt ervoor dat de gymnasten weer een stukje zelfverzekerder kunnen starten aan de plaatsingswedstrijden die in de eerste maanden van het nieuwe jaar op het programma staan. In de pauze konden de gymnasten ook nog genieten van enkele indrukwekkende demo’s: een trio uit de A-pupillen en een trio uit de B-junioren mochten er hun oefening vertonen aan de deelnemers rond de vloer en aan het publiek, dat hoger op de tribunes zat.

Thuisclub GVW ziet de wedstrijd ook als een goed geslaagde ‘generale repetitie’ voor de KNGU-wedstrijd die de vereniging op 16 februari 2019 zal organiseren voor District Oost, de vierde plaatsingswedstrijd voor de D- en E-lijnen in haar regio.

Foto’s © Han Balk

Meer foto’s van de Oudjaarscup 2018 zijn te vinden op de fotowebsite van sportfotograaf Han Balk, die in overleg met de organisatie tekende voor de fotografie van de vriendschappelijke wedstrijd en een selectie met GymPOWER c.q. AcroGymPOWER deelde.

Meer informatie over de Oudjaarscup 2018 is ook te vinden op de website van Gym Vereniging Wapenveld (GVW).

Artikel © GymPOWER i.s.m. AcroGymPOWER | Credit tekst © Martine Hooijenga-Le Duc |  Fotografie © Han Balk

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.