BOAC luidt internationaal acroseizoen in

BOAC luidt internationaal acroseizoen in

Deze diashow vereist JavaScript.

BREDA – Op 23, 24 en 25 november 2018 vond de zevende editie van de Breda Open Acrobatics Cup, BOAC, plaats. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door BredaGym. Deelnemende landen waren Zwitserland, België, Duitsland, Brazilië en natuurlijk Nederland. Op de BOAC kunnen teams zich per oefening inschrijven. Hierdoor kunnen ook teams die nog niet helemaal klaar zijn, deelnemen aan deze internationale wedstrijd.

“Tijdens de BOAC komen de teams van verschillende landen en niveau’s met elkaar in contact. Hierdoor kunnen de sporters en trainers van elkaar leren en kijken hoe ver ze zijn. De kracht van de BOAC ligt vooral in de gezellige sfeer,” aldus de hoofdtrainster van BredaGym, Carola Minkels (ex-acrogymnaste, o.a. een bronzen medaille op het WK in 2016). Volgens de hoofdtrainster van AKROS/SETUL, Brazilië, is de BOAC anders dan andere wedstrijden, maar wel in positieve zin. Ze vindt het super dat ook lagere niveaus kunnen deelnemen, zoals de B-, C- en D-lijn.

Teams uit verschillende landen en niveaus

“Brazilië is nog niet erg lang een acroland, deze wedstrijd past goed in onze opbouw. We zijn trots hier met vijf teams te staan, hoog en lager niveau.” Voor het trio Paloma Vas Diaz, Maria Eugênia Ribeiro Ibiu en Julia Soares Oliveira was dit zelfs de allereerste internationale wedstrijd. “Best spannend, maar wel heel leuk om mee te maken.” Brazilië heeft een heel goede indruk achtergelaten. De vijf teams gingen in vijf verschillende categorieën met goud naar huis.

Ook door andere sporters werd de BOAC goed ervaren. Demi Kops, Charlotte van Gils en Femke de Jong (BredaGym) zien de BOAC als een leermoment. “Het is fijn om te weten waar je staat, de BOAC was voor ons een soort deadline. De oefeningen moesten staan. Nu kunnen we ze gaan verbeteren.”

Op zaterdag was de vloer voor de D- en C-lijn. Nederlandse teams waren hier duidelijk aanwezig. De wedstrijd verliep soepel, in een ontspannen en positieve sfeer. In de oefeningen waren zeker nog fouten te bespeuren. Veel teams gingen naar huis met leerpunten voor de komende periode.

Albert van de Berg Cup voor elk niveau 

Ook dit jaar werd de Albert van de Berg Cup uitgereikt. Albert van de Berg was de grondlegger van acrogym bij BredaGym. Deze prijs gaat naar het team met de hoogste score voor één oefening per niveau. Deze teams mochten de bokaal mee naar huis nemen:

  • D-lijn: Paloma Vas Diaz, Maria Eugênia Ribeiro Ibiu en Julia Soares Oliveira (D-youth) van AKROS/SETUL (Brazilië) met een 24,410.
  • C-lijn: Romy Holtvluwer, Serena Holtvluwer en Desi Ganzeboom (C-senior) van D.O.S. Rijssen (Nederland) met een 25,250 voor dynamic.
  • B-lijn: Danique van Tienderen, Roos van de Velde en Femke Verhoeven (B-junior) van United Amstelveen met een 24.710 voor dynamic.
  • A-lijn: Amélisse Das, Lauren Verbrugghe en Lore Geers (Age Group) van Artgym (België) met een 27,000 voor balance.

Feestelijk buffet en tweede wedstrijddag

De zaterdag werd afgesloten met een feestelijk buffet. Sporters uit alle landen waren op de vloer samen met hun sport bezig op een gezellige en speelse manier. Taal was geen enkele barrière.

Op zondag was de wedstrijdvloer voor de A- en B-lijn. De eerste sporters waren al om half acht in de zaal aanwezig. Er werden al goede oefeningen getoond, zo vroeg in het seizoen. Ook hier waren ook enkele fouten te bespeuren, maar de teams hebben nog grote groeimogelijkheden. Deze teams beloven prachtige resultaten neer te gaan zetten. Kortom een goede start van het acroseizoen. Trainers, sporters en de organiserende vereniging kunnen weer terugkijken op een mooi, geslaagd toernooi.

Meer informatie inclusief de complete uitslagen is te vinden op de website van BredaGym en de Facebookpagina van de BOAC 2018.

Artikel en verslag onder persaccreditatie van © GymPOWER | Tekst en interviews © Anna de Visser | Foto’s © Ad de Visser

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.