Wintershow Rolling ’90 in Studio Zuidplas

Wintershow Rolling ’90 in Studio Zuidplas
Persfoto © GymPOWER | © Therry da Silva

MOERKAPELLE – Verslaggevers van GymPOWER bezochten dit seizoen drie eindejaarsvoorstellingen van het kunstrolschaatsen, de sport die op prachtige wijze eigen vaardigheden met artistieke en gymnastische vaardigheden combineert, en was gecharmeerd van het vele talent in Nederland. De wintershow van Rolling’90 in Moerkapelle was op 28 december 2018 de laatste van deze drie shows, ‘last’ but zeker ‘not least’. Er waren oude nummers te zien, zoals die waarmee eerder dit jaar lof is geoogst op de EK, maar ook nieuwe nummers waarmee de club in het nieuwe seizoen weer hoge ogen hoopt te gooien.

De eindejaarsvoorstelling van Rolling’90, gehouden in de vertrouwde hal in Dorpshuis Op Moer, had een modern en origineel concept meegekregen: ‘Studio Zuidplas’. De kunstrolschaatswereld gezien vanuit de ogen van een regionaal (sport)nieuwsmedium. Dit gaf aan dat jonge clubgenoten met enthousiasme en vernieuwd elan een moderne toon willen zetten in de club, maar ook dat de rolschaatsvereniging een sociale functie behoudt voor haar hele regio. Niet voor niets benadrukken de clubleden op social media het sterke familiegevoel bij de activiteiten die door de club in het Dorpshuis Op Moer worden georganiseerd.

Vanuit de ogen van een sportnieuwsmedium

Het was een mooi moment om diegenen die veel voor de club betekenen in het zonnetje te zetten: de sponsoren, zoals firma Hans Jonker; de nieuwe sponsor van de topsportselectie, fysiotherapie Praktijk Joosten; Kelly Stekelenburg die nu al 12,5 jaar rijdt in trouwe dienst van de club; maar ook de creatieve geesten in de club zoals de kostuumnaaisters. De laatsten hebben zeker magische vingers als je de kleding zag van het optreden met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, ‘Angels of Peace’ en de nieuwe nummers. Iris Dijkema, voorheen in de succesnummers schitterend, verdient hier ook een vermelding, want de Nederlandse topper heeft enkele operaties aan haar voeten en zal wellicht haar carrière na dit seizoen beëindigen. Zij was dit keer te vinden achter de schermen waar ze samenwerkte met de vaste crew voor geluid, licht en techniek, maar ook de presentatoren ondersteunde.

Jong talent staat al in de rij zoals Anne-Lin Polder en Dylani Smit en laten in het nieuwe jaar naast vaste coryfeeën Nicky Boer, Daphne Stormbroek, Kelly Stekelenburg en Stephanie Hathie zowel op de NK’s als internationaal graag hun gracieuze passen en goede techniek aan de jury zien. Anne-Lin Polder: “Ik ben dit seizoen sterk teruggekomen van een blessure. De EK was al super, maar de Cup of Europe in Spanje gaf me wel een heel speciaal gevoel. Gelukkig nadat het voor de grote groep was misgegaan op de NK dit jaar. Ik hoop komend jaar op de World Roller Games in Barcelona te kunnen schitteren.” Het was leuk om te zien dat de nieuwe nummers zowel swingend als heel gevoelig zijn.

Deze diashow vereist JavaScript.

Sponsoren, jong talent, coachingpower en aftervideo

Het algehele gevoel is dat de grote krachten in kunstrolschaatsland zich toch meer en meer gaan bundelen, want ieder wil wel gaan voor internationaal succes voor Nederland. Daarvoor is samenwerking nodig en Rolling’90 gaat daarom met een aantal andere clubs toptrainers uit het buitenland uitnodigen. Ciska Dijkema: “Zo kunnen we er allemaal van leren. De technieken verbeteren, maar ook op het gebied van choreografie nieuwe inspiratie opdoen.” De trouwe bezoekers van de Wintershow kregen hun eigen voorproefje. Wie meer wil zien of weten van al het moois dat komen gaat in het nieuwe seizoen moet zeker op het NK Showrijden, op 27 januari 2019 in Zwolle, een kijkje komen nemen, wanneer bij alle clubs de nummers na het korte kerstreces verder zijn geperfectioneerd.

Meer info over de Wintershow ‘Studio Zuidplas’ en het sportaanbod van Rolling’90 Moerkapelle – dat ook trainingen faciliteert aan een veelbelovend jong rollerhockeyteam dat op zoek is naar een keeper – is te vinden op de Facebookpagina en de website van de club. Bovenstaande aftervideo van GymPOWER met het beeldverslag van ‘Studio Zuidplas’ is ook te bekijken op het Youtubekanaal van de Sportredactie van GymPOWER.

Meer info over het kunstrolschaatsen in Nederland en het NK Showrijden kun je vinden op de Facebookpagina en de website Kunstrolschaatsen.nl van het Sectiebestuur Kunstrolschaatsen (SBK) en de websites van de Nederlandse Rollersports Bond (NRB). Meer info over de sport en de internationale (titel)toernooien in 2019 is te vinden op de websites van de Europese federatie CERS en de internationale federatie FIRS.

Artikel en verslag onder persaccreditatie van © GymPOWER | Credits: tekst en fotografie © Therry da Silva | interviews, videografie en -edit © Casper Beijn

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.