Osse apenkooititelstrijd eerste in 2019

Osse apenkooititelstrijd eerste in 2019
Foto © Therry da Silva

OSS – Op 3 en 4 januari 2019 wordt sporthal De Rusheuvel in Oss alweer voor de zevende keer omgetoverd tot een ware ‘jungle’ waar zo’n 850 basisschoolleerlingen komen strijden om de felbegeerde titel ‘Apenkooikampioen 2019’. Dit jaar zijn er in totaal 92 teams ingeschreven, de teams bestaan uit minimaal zes en maximaal tien deelnemers en zijn verdeeld over vier leeftijdscategorieën, waarover de acht groepen van het basisonderwijs worden verdeeld.

Deze honderden kinderen gaan op 1250 vierkante meter Apenkooiparcours met vier wedstrijdbanen de ultieme strijd aan tegen de rest. Het team dat aan het einde van het toernooi het minste is getikt, wordt bekroond tot Apenkooikampioen in zijn/haar categorie. Er wordt hierbij gespeeld in teamverband en verder gelden de traditionele Apenkooiregels.

Het gigantische evenement wordt georganiseerd door gymnastiekvereniging Turnoss in Oss en is in de jaren uitgegroeid tot een waar fenomeen in de regio. Dit breidt zich overigens uit naar de rest van het land. Vanuit alle uithoeken van Nederland zijn vragen bij de organisatie binnengekomen hoe een dergelijk evenement te organiseren.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van het toernooi en de website van de club.

Artikel © Sportredactie GymPOWER met info persbericht GV Turnoss Oss | Archieffoto © Therry da Silva onder persaccreditatie van © GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.