Dutch Rope Skipping Camp in Goirle

Dutch Rope Skipping Camp in Goirle
Foto © Dutch Rope Skipping Camp december 2018

GOIRLE – Van 27 tot en met 30 december 2018 werd het vierde ‘Dutch Rope Skipping Camp’ georganiseerd door Rope Skipping Nederland, dit keer in ActiveStay Goirle en met als thema ‘Op wereldreis!’ Na een succesvol jaar waarin flink aan de weg is getimmerd om de sport op de kaart te zetten in Nederland, was het moment daar voor een gezellig en productief trainingskamp in de laatste week van het jaar.

Effectieve formule en leuk bezig zijn met sport

De effectieve formule werkte weer voor de ruim vijftig enthousiaste sporters en coaches uit Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. In de eindejaarsvakantieperiode, tussen de feestdagen in, werd het maximale uit vier dagen gehaald voor beginners, recreanten en gevorderden. Leuk gepresenteerd, met als rode draad een reis langs alle continenten.

Sport en spel worden gecombineerd met vijftien uur aan trainingssessies voor groepen gedifferentieerd naar leeftijdscategorieën en vaardigheden, die verzorgd worden door een aantal internationale toppers uit de sport. Voor iedereen ontspannen en leuk bezig zijn met sport en beweging; voor wie er meer uit wilde halen, was daar ook alle ruimte voor.

Goede balans tussen training en ontspanning

Technieken en tricks werden aan elkaar geleerd en doorgegeven tijdens de trainingen en demonstraties.“Nieuwe tricks leren en andere skippers ontmoeten, met een goede balans tussen rope skipping en sportplezier.” Dat is het motto van het sportkamp en ook van Rope Skipping Nederland en Jumping Spirit die erin investeerde.

Doel van het evenement is de mogelijkheid bieden aan de deelnemers tot uitwisseling van expertise, teambuilding, ontspanning en inspiratie voor het nieuwe sportjaar op te doen. Een sportkamp volgens het boekje, met ook volop sportplezier en coachingpower. Rope Skipping gaat verder waar touwtjespringen ophoudt.

Vlogs, beelden en informatie

Op de Facebookpagina van DRSC en het Youtubekanaal van Jumping Spirit  is een goed beeld gegeven met foto’s, vlogs en videos van hoe het eraan toe ging. Op de website van DRSC is meer informatie te vinden.

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Beelden © Dutch Rope Skipping Camp

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.