De Wittegheit wint KNHS Voltige Cup

De Wittegheit wint KNHS Voltige Cup
Foto © KNHS

KNHS Voltige cup – De Wittegheit 1. from KNHS on Vimeo.

GRONINGEN – Tijdens de showavond van de 57ste editie van het Internationaal Indoor Concours Hippique (IICH) in de Eurohal Zuidbroek in Groningen, op woensdag 2 januari 2019, werd de KNHS Voltige Cup gehouden. In de indrukwekkende entourage met druk bezette tribunes legde voor de derde keer in de geschiedenis een team van Voltigevereniging De Wittegheit uit Odiliapeel, gemeente Uden, beslag op het goud in deze prestigieuze wedstrijd. De kroon op een topjaar voor de Brabantse club die met drie teams uit diverse klasses in deze finale stond.

Uitleg wedstrijdformat en concours

De KNHS Voltige Cup was ook mooie reclame voor deze acrobatische sport en een goed voorproefje voor het komende wedstrijdseizoen dat eind maart start, in het nieuwe jaar waarin de gecombineerde EK & WK in Ermelo de internationale toppers weer naar Nederland brengt . Het IICH Groningen dat zich tussen 19 december 2018 en 5 januari 2019 voltrok, is het meest veelzijdige indoor paardensportevenement van Noord-Nederland dat bekend staat om drukbezochte, internationale concours in een topsfeer. De KNHS Voltige Cup heeft als doel om team- en verenigingssporten in deze hippische sport te promoten en te stimuleren.

De deelnemers plaatsen zich via de KNHS-wedstrijden tussen 1 januari en 1 december 2018 in alle klasses, met uitzondering van de Hippiade in augustus en het NK in mei. De teams met de gemiddelde hoogste score in hun klasse over het wedstrijdseizoen mogen meedoen aan deze finale. Voor deze competitie tellen alleen de resultaten behaald in de kür mee.Voor elke teamklasse is één startplaats beschikbaar, waarbij in de finale alle teams in handicap het tegen elkaar opnemen.

Eindklassement KNHS Voltige Cup

Het mixed Team 1 van De Wittegheit bestond uit voltigeurs Wessel Kuijpers, Pleun van de Laar, Lisa Herwig, Ilse van Dijk, Guus van de Coer en Jinte van de Burgt, die hun kür presenteerden op het paard Wim, gelongeerd door Meta Jans. Met een totaal van 7,676 punten bezette het team uit de (hoogste) ZZ-klasse de eerste plaats in deze landelijke finale, gevolgd door het team van De Nieuwe Heuvel uit Lunteren (L-klasse, zilver met 7,212 punten) en het team van het Hippisch Centrum Nootdorp uit de B-klasse (brons met 7,148 punten).

Andere finalisten in 2018 waren Team 4 van De Wittegheit uit de juniorenklasse (vierde met 7,032 punten), het team van Montferlandruiters uit Duiven (Z-klasse, vijfde met 7,008 punten),  het team van PSV Sint Hubertus uit Lisse (BB-klasse, zesde met 6,838 punten) en Team 3 van De Wittegheit uit de M-klasse (zevende met 5,42 punten). Heddy Boelsma en Bram Striezenau waren de juryleden tijdens de KNHS Voltige Cup 2018. Teams 1 en 2 van De Wittegheit wonnen in 2016 en 2017, Team 2 van Lichtenvoorde in 2015.

Meer informatie over event en sport

Meer informatie over de KNHS Voltige Cup en deze hippische acrosport is te vinden op de Facebookpagina en website van Voltigevereniging De Wittegheit en de websites van de KNHS (Voltigevereniging) en het IICH Groningen.

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Info en beelden persbericht © KNHS/© Marielle van Dijk

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.