Sportief 2019 begint op Springdagen

Sportief 2019 begint op Springdagen
Foto © Stichting Springdagen Sommelsdijk

SOMMELSDIJK – Op 3, 4 en 5 januari 2019 werden weer de Springdagen gehouden in recreatiecentrum De Staver in Sommelsdijk op het Eiland Goeree-Overflakkee. Met deze tweede en laatste serie werd het seizoen 2018-2019 van het in de Nederlandse gymsportwereld populair sportevenement succesvol afgesloten.

Afgelopen seizoen hebben de Springdagen – die een aantal keer in de herfst- en kerstvakantie gehouden worden -, met de deelname van ruim 3.150 gymnasten van 70 verenigingen – in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar – met hun begeleiders en een groot aantal vrijwilligers, wederom de gouden formule van het evenement bewezen om deelnemers een onvergetelijke sportieve dag in de herfst- en kerstvakantieperiodes te bezorgen.

Leuke sportieve en betaalbare sportdag

Foto © Stichting Springdagen Sommelsdijk

Sommigen nemen een nieuwjaarsduik, anderen gaan op ropeskippingkamp of gaan uit hun dak met apenkooien. Heel veel gymsportclubs en -sporters kiezen ervoor het jaar goed te beginnen door in beweging te komen op de Springdagen.

De geroutineerde organisatiecommissie biedt deelnemers met een strak geregisseerd programma een leuke sportieve en betaalbare sportdag onder deskundige begeleiding aan, waar ze volop kunnen genieten van alle springspektakel op gevarieerd en veilig airgymmateriaal, trampolines en andere springtoestellen alsook nevenactiviteiten zoals boogschieten, tokkelen, klimmen en recreatief zwemmen. De fotoreportage zegt alles.

Bezielende leiding en inspirerende coachingpower

Foto © Stichting Springdagen Sommelsdijk

De vele beelden en reacties gepost op de website en social media van de deelnemende clubs en sporters spreken weer boekdelen over dit initiatief van Stichting Springdagen, onder de bezielende leiding van Elco en Ellen Kievit-Van den Doel.

In een diepte-interview met GymPOWER in 2018 tekenden ze al hun expertise, coachingpower en passie voor de gymsport op basis waarvan ze dit evenement hebben opgebouwd en groot gemaakt en nog vele andere activiteiten om Goeree-Overflakkee in de gymsportwereld op de kaart te zetten. Dat is niet verandert. Samen met een groot team gedreven vrijwilligers en samenwerkingspartners delen ze de passie om duizenden kinderen een leuke sportdag te bezorgen in hun vakantie.

Het blijft een origineel en prachtig initiatief. Geen wonder dat de Springdagen wederom één van de eerste voorgedragen kandidaten is voor de GymPOWER Sportaward voor ‘Sportevenement van het Jaar’. Aanmelden van kandidaten voor de GymPOWER Sportawards kan overigens tot en met 15 januari 2019 via info@gympower.nl Voorwaarde is dat er in 2018 aandacht aan besteed is door, op of in één van de media aangesloten bij Stichting GymPOWER®.

De eerstvolgende Springdagen staan gepland voor het najaar, in de herfst- en de kerstvakantie: eind oktober 2019 en begin januari 2020. Meer informatie en beelden van de Springdagen kun je terugvinden op de Facebookpagina en https://www.springdagen.nl/website van het sportevenement op Goeree Overklakkee.

Artikel © Sportredactie GymPOWER o.b.v. info en met foto’s van © Stichting Springdagen

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.