Artistieke sporters in IWGA-verkiezing

Artistieke sporters in IWGA-verkiezing

LAUSANNE – De International World Games Association, de organisator van de alternatieve Wereldspelen voor niet-Olympische sporten, heeft vanaf 1 januari 2019 op haar website de sportverkiezing voor ‘World Games Athlete of the Year’ geopend. Deze wordt bepaald via publieksstemmen op de genomineerde kandidaten van vijfentwintig aangesloten sportfederaties. Een unieke kans om je favoriete sport en wereldtoppers in de spotlight te plaatsen.

De genomineerde kandidaten zijn uit de sporten die ook op het programma van de Wereldspelen staan: aikido, airsport (met drones), boogschieten, handbal, jeu de boules, kanoën, danssport (stijldansen, vuistbal, vloerbal, frisbeeën, gymsport, ju-jitsu, karate, kickboksen, korfbal, lacrosse, muaythai boksen, oriëntatieloopsport, krachtsport (powerlifting), rolschaatssport (kunstrolschaatsen), klimsport, squash, sumo worstelen, touwtrekken en onderwatersport (vinzwemmen).

In de artistieke sporten is o.a. het Russische acrobatische mixpaar Marina Chernova en Georgii Pataria, dat de wereldtitel pakte in deze categorie op de WK van 2018 in Antwerpen, door de FIG genomineerd. In de danssport is genomineerd het danspaar Dmitry Zharkov en Olga Kulikova uit Rusland, dat in 2018 historie schreef door miraculeus een vierde wereldtitel te pakken ondanks een enkelblessure van Zharkov.  Voor het kunstrolschaatsen is meervoudig wereldkampioen solo en met paren Luca Lucaroni, de ‘Mr Perfect 10’ uit Italië, genomineerd voor de prestigieuze prijs.

Stuk voor stuk zijn het bijzondere sportverhalen die tot hun nominatie heeft geleid. Op de stemsite van de IWGA zijn deze te lezen. Per datum van deze publicatie, 8 januari 2019, gaat powerlifter Jennifer Thompson uit de Verenigde Staten aan de leiding met 12.341 stemmen, gevolgd door karateka Sandra Sanchez uit Spanje (5983 stemmen) en het mixed acropaar uit Rusland (5952 stemmen). De volgende World Games worden in 2021 gehouden in Birmingham in de Verenigde Staten.

Via de stem-site kan iedereen dagelijks één stem uitbrengen. Als je bereid bent je naam en e-mailadres te geven en nieuwsbrieven te ontvangen van de International World Games Association zelfs twee per dag. Op 15 januari 2019 gaan alleen de tien kandidaten met de meeste stemmen door. Het stemmen kan tot 31 januari 2019 20:00 uur CET.  Stemmen kan via de stem-site van de IWGA.

Artikel © Sportredactie GymPOWER i.s.m. AcroGymPOWER | Credits tekst © Therry da Silva | Credits beelden: video’s (incl screenshot inzet) © International World Games Association

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.