Kwalificatie voor FIG-wedstrijden RG

Kwalificatie voor FIG-wedstrijden RG

Deze diashow vereist JavaScript.

AMSTERDAM – Op zondag 6 januari 2019 werd de derde editie van de New Year Trophy gehouden, met deelname van ritmisch gymnastes van achttien clubs uit vier landen: België, Duitsland, Litouwen en Nederland. Er werd ook een kwalificatie gehouden voor senior gymnastes om met toestemming van gymnastiekunie KNGU te kunnen deelnemen namens Nederland aan FIG-wedstrijden. Een memorabele, historische stap voor de ritmische gymsport in Nederland. 

Uit een openbaar bericht van de organiserende club, GTV De Badhoeve, op haar Facebookpagina, blijkt dat in ieder geval Cheyenne Stoffer zich heeft gekwalificeerd voor deelname aan internationale wedstrijden van de internationale gymnastiekfederatie (FIG). Yasmin van Es van Rhythmic Dreams Gymnastics Academy uit Hoofddorp zou dit ook gelukt zijn. Of er meer gymnastes meedongen en slaagden voor deze missie, is verder (nog) niet officieel bekend gemaakt.

Fotograaf Bart Treuren, samenwerkingspartner van GymPOWER, maakte er onder accreditatie foto’s voor RGym.eu en deelde een selectie van zijn foto’s die een impressie geven van de wedstrijd. Meer van zijn fotoreportage is te vinden op de website van RGym.eu

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Info en foto’s © Bart Treuren/© RGym.eu

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.