Oud-acrobaten starten hun Showciety

Oud-acrobaten starten hun Showciety
Logo© Showciety Acrobatics

ZWOLLE – Voormalig acrogymnasten en Oranje-internationals Aimée Tent, Melissa Beekhof, Rik van Selling en Wietske van der Tol hebben een (show)acrogroep opgericht voor alle oud-acrobaten die de skills van vroeger nog niet willen verleren. Ze hebben hun krachten gebundeld via Euclase Movements en starten vanaf 20 januari 2019 met de trainingen van ‘Showciety Acrobatics’, elke zondag in de Stilohal in Zwolle. Nederland is met dit initiatief een groep rijker voor ‘gymveteranen’ die in de showacrobatiek een mooi vervolg willen geven aan hun actieve sportcarrière.

Motivatie, opzet en initiatiefnemers

Van Selling legde aan GymPOWER de motivatie en de opzet van dit initiatief uit. “De showgroep is bedoeld voor oud-acrobaten die gewoonweg weer plezier willen hebben in de sport, maar dan zonder het urenlang trainen en de wedstrijddruk natuurlijk. Naast acrobatiek willen we ook kijken of we in de trainingen de onderdelen dans en luchtacrobatiek aan bod kunnen laten komen. Ons uiteindelijke doel is het verzorgen van shows en kleine producties, maar voor nu hopen we vooral dat er veel animo is voor de groep en dat iedereen er plezier in heeft, net zoals vroeger.”

Van Tol (22), yogalerares en choreograaf, is de eigenaar van Euclase Movements, die als organisatorische koepel dient voor ‘Showciety Acrobatics’. Zij is afgestudeerd in Small Business en Retail Management en heeft haar allround YTT-certificaat gehaald bij Green Yoga/Alliance en is bezig om haar kinderyoga YTT-certificaat te halen.  Tent (20), choreografe en trainster bij Acrogym Ter Apel en en Wilhelmina Kampen, studeert momenteel ‘Forensisch Onderzoek’ in Amsterdam. Vanaf haar tiende heeft ze acrogym beoefend en heeft daarin een imposante sportcarrière opgebouwd, met als bekroning en afscheid de deelname aan de Europese Kampioenschappen Acrogym van 2017 in Rzészow.

Oud-acrobaten en veteranengroep

Beekhof (20), één van de teamgenotes van Tent indertijd, Beekhof, is ook na de deelname aan de Europese Kampioenschappen van 2017 gestopt met de wedstrijdsport. Ze is ook choreograaf en trainster bij Hanze Gym Hattem en studeert fysiotherapie in Utrecht. Van Selling (22) heeft zich na zijn actieve sportcarrière blijven ontwikkelen als acrobaat. Hij studeert Laboratoriumonderzoeken in Zwolle en is trainer bij Sportacrobatiek Zwolle. Alle vier hebben ze zich verder verdiept in de showacrobatiek

De passie voor de acrosport bleef kriebelen. Van Selling tegenover GymPOWER: “Het idee was er al wel een paar jaar, maar er werd eigenlijk nooit iets mee gedaan. We vonden het alle vier jammer dat er in de omgeving van Zwolle geen ‘veteranengroep’ was waar oud-acrobaten toch nog leuk konden trainen. Toen hebben we samen besloten dit op te pakken en zodoende is ‘Showciety Acrobatics’ tot stand gekomen.”

Eigen trainingen en info aanmelden

De groep en trainingen van ‘Showciety Acrobatics’ staan geheel los van alle andere sportclubs, organisaties en gezelschappen waarmee de vier acrobaten verbonden zijn in hun dagelijks leven. Van Selling:  “Ook van Sportacrobatiek Zwolle. We trainen wel in de Stilohal in Zwolle, dezelfde hal als SAZ, maar verder hebben we geen (vaste) samenwerking met de club. We hadden van meerdere partijen de optie gekregen tot samenwerking, maar we hebben gekozen voor de middenweg, waarbij we echt voor onszelf gaan beginnen, zodat we onze trainingen in kunnen plannen zoals wij dat graag zouden willen.”

Wie ook de eigen acrobatische skills van ‘vroeger’ weer wil oppakken en wil trainen in een enthousiaste, gezellige groep is van harte welkom bij Showciety Acrobatics, aldus Van Selling. “Wij zetten onze kunsten in om mensen te entertainen en natuurlijk om zelf te genieten van de acrobatische sport maar dan zonder wedstrijddruk.” Meer informatie en de contactgegevens om je op te geven voor de nieuwe groep zijn te vinden op de website van Euclase Movements en de Facebookpagina van Showciety Acrobatics.

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Tekst © Therry da Silva | Interview © Casper Beijn | Credit logo © Showciety Acrobatics/ © Euclase Movements / Ontwerp © Wesley Scheggetman

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.