Melissa Hopman vierde op ICWG 2019

Melissa Hopman vierde op ICWG 2019

LAKE PLACID – Van 6 tot en met 11 januari 2019 worden in Lake Placid, USA – beroemd om de Olympische Winterspelen van 1980 waar Nederlandse sportgeschiedenis is geschaatst -, de International Children’s Winter Games gehouden, de Winterspelen voor basisschoolscholieren die sport op hoog niveau beoefenen. Namens Nederland deden twee kunstrijdsters mee: Melissa Hopman en Kaylee Moree van de Alkmaarse IJsclub AIJC kunstschaatsen.

Hopman (14) uit Alkmaar, in Nederland uitkomend in de categorie Novice Advanced, heeft eerst op dinsdag 8 januari 2019 zich in de korte kür met 27,96 punten naar een zevende plaats gereden in een sterk veld met 22 deelneemsters.

Op woensdag 9 januari 2019 schaatste Hopman een uitstekende lange kür voor een totaalscore van 81,95 punten, – een verbetering van haar PB met vijf punten – waardoor ze een verdienstelijke vierde plaats in het eindklassement behaalde. Net geen plaats op het erepodium! Eén topprestatie voor Nederlandse begrippen.

Voor Moree (13) uit Heemskerk leverde de deelname aan dit internationale titeltoernooi met name waardevolle ervaring op. Ze behaalde na 19,50 punten voor de korte kür (19de) en haar lange kür totaal 51,86 punten, wat een verbetering van haar PB inhield met liefst tien punten.

Meer informatie over de International Winter Children Games, inclusief de uitslagen, is te vinden op de website van het toernooi.

Copyright artikel © GymPOWER | Copyright tekst en videobeeld © Casper Beijn onder persaccreditatie van © GymPOWER | Inzet screenshot FB © ICWG Lake Placid 2019

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.