GP Sportmedia Awards & Alarmbel 2018

GP Sportmedia Awards & Alarmbel 2018

ROTTERDAM – Wat was voor jou het mooiste sportmoment van 2018 in de acrobatische, artistieke en gymnastische sporten dat GymPOWER in haar jubileumjaar in beeld bracht? Wat was bepalend en belangrijk voor het beoefenen en verslag doen van sport en wie maakte sportjournalistiek en persvrijheid mogelijk of onmogelijk? Wie verdienen de twaalf GP Sports Media Awards van 2018? Welk dieptepunt in 2018 wil jij een halt toeroepen met de GP Sports Media Alarmbel? Alles en iedereen in de sporten die GymPOWER in beeld bracht in 2018 kunnen aangemeld worden.

Procedure GP Sports Media Awards 2018

Verslaggevers, journalisten, foto- en videografen van GymPOWER hebben afgelopen jaar , in teamverband of solo, vele toernooien, wedstrijden en evenementen bezocht en met vele sporters, coaches en andere sportliefhebbers gesproken over hun passie, visie en keuzes, hetgeen in mooie beelden en artikelen vastgelegd is. Op alle media van GymPOWER staat het resultaat opgetekend van dit werk. De eerste zes (in een serie van twaalf) overzichtsvideo’s met een terugblik op het sportjaar 2018, met de hoogtepunten per maand, staan online op het Youtubekanaal van de Sportredactie van GymPOWER.  De overige zes volgen z.s.m.

GymPOWER-medewerkers en -volgers kunnen hun aanmeldingen doorgeven tot 19 januari 2019 via een mail aan info@gympower.nl. Daarna selecteert een vakjury drie kandidaten per categorie uit alle aanmeldingen. Op 1 februari 2019 wordt deze selectie bekend gemaakt en het stemformulier voor publiek online gezet. De publieksstemmen tellen ook mee bij de selectie van de winnaars. De GP Sports Media- verkiezing vindt plaats op maandagavond 4 februari 2019. Elke geselecteerde kandidaat en gekozen winnaar, alsmede wie de GP Sports Media Alarmbel toebedeeld krijgt, zal naast een eremedaille ook een toepasselijke prijs uitgereikt krijgen, beschikbaar gesteld door sponsoren. Over de nominaties, selectie en uitslag van de verkiezing wordt niet gecorrespondeerd.

De categorieën waarin genomineerd kunnen worden, zijn:

1. GP Sportmoment van 2018: 

Meest baanbrekend moment in 2018 in één van de artistieke, acrobatische en gymnastische sporten die GymPOWER volgt, welk moment ook voor de toekomst een grote stap vooruit is voor de sport zelf, voor betrokkenen en voor al deze sporten in het algemeen.

2. GP Sportprestatie van 2018  – Individueel en Team

Meest memorabele prestatie van een team (groep en/of duo) en/of individueel (solo) in de klasses op elk niveau van senioren/masters en gevorderden in één van de artistieke, acrobatische en gymnastische sporten die de media-aandacht op deze sporten hielp vestigen.

3. GP Sporttalent van 2018 – Individueel en Team
Meest memorabele prestatie van een talent c.q. talentengroep in de klasses op elk niveau van beginners, recreanten, junior/jeugd en jonger in één van de artistieke, acrobatische en gymnastische sporten die de media-aandacht op deze sporten hielp vestigen.

4. GP Sportcoach van 2018

Een trainer of instructeur die met echte coachingpower (positief coachen met inzicht , visie en respect, waarbij de keuze en ontwikkeling van de sporter centraal staat en blijft) een grote bijdrage leverde afgelopen jaar aan de prestaties van sporters die de artistieke, acrobatische en gymnastische sporten of één daarvan op de kaart hielp zetten.

5. GP Sportevenement van 2018 
Meest spraakmakend evenement dat een verrijking is op de sportkalender en een grote bijdrage leverde om de artistieke, acroabtische en gymnastische sporten op de kaart te zetten en te empoweren.

6. GP Sportinnovatie van 2018 
Meest spraakmakende innovatie geïntroduceerd in 2018 in de sportwereld, die een verrijking is voor de artistieke, acrobatische en gymnastische sporten en het mogelijk maakt dat meer mensen kennis maken met sport en/of (enthousiaster en beter) ermee aan de slag kunnen.

7. GP Sportfoto van 2018 – Nieuws en Kunst
Welke foto van artistieke, acrobatische en gymnastische sporten afgelopen jaar was de meest spraakmakende, vanuit een breed perspectief om sport, nieuwsfeit en/of de schoonheid en emotie van de actie in beeld vast te leggen.

8. GP Sportvideo van 2018 – Nieuws en Kunst
Welke video van artistieke, acrobatische en gymnastische sporten van afgelopen jaar is de meest spraakmakende, vanuit een breed perspectief om sport, nieuwsfeit en/of de schoonheid van de actie in beeld vast te leggen.

9. GP Sportverslag van 2018 – Nieuws en Verslag
Welke journalistiek verslag- en/of onderzoekswerk over artistieke,  acrobatische en gymnastische sporten, met een breed perspectief onder het GymPOWER-motto ‘onafhankelijk, objectief, enthousiast en authentiek’, deed het meest van zich spreken afgelopen jaar.

10. GP Sporttijdsbeeld van 2018  – Interview en Column

Welk journalistiek interview en/of column over artistieke,  acrobatische en gymnastische sporten, met een breed perspectief onder het GymPOWER-motto ‘onafhankelijk, objectief, enthousiast en authentiek’, deed het meest van zich spreken afgelopen jaar.

11. GP Troostmoment van 2018
Een hartverscheurend moment afgelopen jaar, waarbij ondanks de grote gevolgen voor betrokkene(n) en de sport in kwestie, deze(n) door bleven gaan en strijden, hetgeen een extra hart onder de riem verdient.

12. GP Sportpersoonlijkheid van 2018 
Een sportambassadeur waardig: iemand uit de artistieke, acrobatische en gymnastische sporten die deze sportwerelden en de media dicht bij elkaar gebracht heeft afgelopen jaar, wat positieve invloed heeft voor betrokkene en voor alle sporten en deze een goed imago bezorgde.

13. GP Sportalarmbel van 2018 
Het grootste dieptepunt, het meest gênante moment of de trend die het meest zorgen baarde afgelopen jaar in de gymnastische, acrobatische en artistieke sporten, hetgeen een hele koude douche bezorgde aan de sport en betrokkenen en om actie roept.

Artikel © Stg GymPOWER | Alle rechten voorbehouden

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.