Guitho de Wolff springt weer op DMT

Guitho de Wolff springt weer op DMT
Foto © TV Turn '87 Oostburg

CATZAND – Zaterdag 19 januari 2019 werd de eerste plaatsingswedstrijd dubbelminitrampolinespringen van dit jaar gehouden in ‘De Sporthal’ in Cadzand, georganiseerd door Turnvereniging Turn ’87 uit Oostburg. Er is dit jaar een nieuw wedstrijdreglement met bijvoorbeeld twee divisies met verplichte promotie, een record aantal inschrijvingen èn de kwalificatiemogelijkheid voor de WK dit najaar in Tokyo, het gymnastisch Testevent voor de Spelen van 2020. Eén van de opvallende verschijningen op de dubbele minitrampoline in Catzand was bij de heren in de hoogste categorie Guitho de Wolff die bij zijn thuisclub na een jaar een comeback maakte. Hij nam het o.a. op tegen routinier Jurn Booltink van Cleton Sports Apeldoorn, die derde werd, en niemand minder dan alleskunner in het springen, Milco Abrahams, die in zijn eerste DMT-wedstrijd zich gelijk ontfermde van het goud.

Screenshot video FB © Guitho de Wolff

Met zoveel deelnemers in de arena hanteerde de organisatie onder leiding van wedstrijdleider Anneke van Haren een strak wedstrijdschema. In het nieuwe systeem springen alle deelnemers vier series. De eerste twee tellen mee voor plaatsing voor de landelijke finale. Alle vier series tellen mee voor de totaalscore van de wedstrijd in kwestie. Deelnemers in de hoogste divisie (eerste divisie) dienen in de eerste twee series de minimale score te behalen om zich te kunnen kwalificeren voor de landelijke finale. Gezien de grote respons lijkt deze aanpak een schot in de roos.

De Wolff deelde na afloop enthousiast beelden van de wedstrijd op Facebook en schreef erbij: “Afgelopen zaterdag was het zover! Na een jaartje niet mee te hebben gedaan aan DMT was zaterdag de eerste voorronde voor het Nederlands kampioenschap. Het wordt een leuk jaar aangezien het niveau in elke categorie toegenomen is. En als extraatje is het vanaf dit jaar ook mogelijk om je tijdens de voorrondes te kwalificeren voor het wk dat dit jaar in Tokyo zal plaats vinden. Al met al een leuke eerste wedstrijd en uiteindelijk tweede geworden!” De talentvolle springer is tot de vreugde van velen ‘back in DMT-land’.

Het wordt nog een boeiende race met ook Booltink en Abrahams in de top van het klassement. De andere twee plaatsings- c.q. kwalificatiewedstrijden voor DMT vinden plaats op 23 maart 2019 in Den Bosch, georganiseerd door Flik-Flak Sportclub, en op 13 april 2019 in Goes, georganiseerd door Forza Gimnastica – de organisator van het tweejaarlijkse, internationale Forza Cup waar DMT ook een belangrijke rol speelt. Het NK is op 22 en 23 juni 2019 in Rotterdam Ahoy. GymPOWER zal deze wedstrijden bezoeken om deze stoere gymsport in beeld te brengen.

Meer informatie over het nieuwe wedstrijdreglement en de sport DMT is te vinden op de website van gymnastiekunie KNGU en de website van Turn ’87 Oostburg.

Artikel © GymPOWER | Credits tekst © Therry da Silva | Credits beeld: foto en screenshot wedstrijdvideo © Guitho de Wolff op FB © TV Turn ’87 Oostburg

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.