Road 2 Minsk 2019 begint in Bocholtz

Road 2 Minsk 2019 begint in Bocholtz

BOCHOLTZ – De Regionale Kampioenschappen voor acroteams uit Noord-Brabant, Limburg en Zuid-West Nederland, die op 19 en 20 januari 2019 gehouden zijn in Bocholtz, kenden op een bijzondere primeur. De eerste kwalificatiewedstrijd ooit voor acroteams voor deelname aan de Europese Spelen werd hier gehouden. De race is begonnen om een ticket voor het continentale titeltoernooi met Olympische allure, dat van 21 tot en met 30 juni 2019 wordt gehouden in Minsk, Wit-Rusland.

Met de finaleplaatsen die Nederland behaalde op de Wereldkampioenschappen van 2018 in Antwerpen, verkreeg ons land twee startbewijzen voor de Europese Spelen. We hebben nu het recht om zowel een gemengd paar als een damesgroep naar deze prestigieus toernooi te sturen. Nederland kent dit seizoen slechts één senioren mixpaar dat dit niveau aankan, dus voor het gemengd paar Stef van der Locht en Fenne van Dijck van Flik-Flak kwam deze kwalificatie vooral neer op het tonen van vormbehoud – wat ze dan ook overtuigend deden met onder andere de hoogste technische score bij tempo.

Bij de trio’s is het spannender. Drie damesgroepen kwamen vandaag in actie in de strijd om het ticket. Trio Lotte van Vugt, Lynn de Bock en Fem van Os van Flik-Flak kwamen deze dag als beste uit de bus. Ze behaalden 54,843 punten voor de eerste plaats, maar behaalden tegelijkertijd ook de gestelde ES-limiet (51,600 punten voor twee oefeningen). Vooral hun tempo oefening stak boven de andere teams uit. Zij waren ook het enige trio dat vandaag al een volledige combinatie-oefening lieten zien.

Tweede was vandaag het trio van Acro Academy: Remke Huisman, Nanda Huisman en Fei Oudhof, die twee knappe oefeningen lieten zien. Het trio van De Leleaart uit Wijchen – Lisanne Elshof, Sharon Elshof en Faye Hubers – zette ook twee oefeningen neer maar tijdsfouten in een element bij balans speelde het trio parten. Op 10 februari 2019 al de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Europese Spelen gehouden worden in Zwolle.

De wedstrijd werd live gestreamd door AcrogymTV. De uitslagen zijn te vinden op de website van District Zuid van gymnastiekunie KNGU. Meer informatie over de Europese Spelen is te vinden op de website van het toernooi.

Artikel © GymPOWER i.s.m. AcroGymPOWER | Tekst © Martine Hooijenga-Le Duc | Credits beelden: screenshots livestream © AcrogymTV

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.