Nieuwe freestyle trend: X-Diving

Nieuwe freestyle trend: X-Diving

AMSTERDAM/AMERSFOORT – Wat de trampolineparken voor het trampolinespringen hebben gedaan, doet een nieuwe trend voor het schoonspringen: de toegevoegde waarde van freestyle wordt ook ontdekt in deze sport. Indoor Cliff Diving zal i.s.m. de zwembond KNZB en ApenkooGym een aantal speciale clinics organiseren in de topzwembaden in Amsterdam, Eindhoven en Amersfoort en het enthousiasme is groot en groeiend. Zodanig dat er zelfs een heus NK X-Diving wordt georganiseerd op 25 mei 2019 in het Sloterparkbad in Amsterdam.

Voor wie zin heeft in een toffe uitdaging op grote hoogte… Op het NK zullen dertig schoonspringers vier freestyle sprongen doen vanaf plank en toren: hoe hoger hoe extremer hoe beter, maar wel alles onder controle houden. Dat is de kick van de nieuwe trend die al heel wat diverse soorten sport- en sprongliefhebbers naar het zwembad heeft getrokken de afgelopen tijd. Er vallen op het officieuze NK X-Diving ook het nodige prijzengeld te verdienen naast het eremetaal, voor velen altijd wel een goede stimulans om extra je best te doen.

Indoor X-diving is een variant van het schoonspringen waarin je je eigen grenzen en die van je sport in de hoogte leert verleggen door nieuwe uitdagingen aan te gaan. Meer beleving staat centraal! De onder deskundige leiding te organiseren clinics in het Sloterparkbad in Amsterdam (27 januari 2019 en 10 februari 2019), het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven (2 februari 2019) en zwembad Amerena in Amersfoort (18 februari 2019) zijn bedoeld voor dames en heren uit het schoonspringen, freerunning, trampolinespringen, acrobatiek, turnen en andere (gym)sporten, die kennis wilden maken met deze nieuwe freestyle extreme sport.

De speciale clinic op 27 januari 2019 in Amsterdam wordt georganiseerd in samenwerking met Turnz Amsterdam Gymnastics. Twee uur lang vette sprongen maken vanaf plank of toren, zoals een tsukahara of driedubbel achterover. Er kan daarbij gebruik gemaakt worden van vier duikplanken, een toren, ringen en een trapeze als afzet. Je kan zelfs je eigen trampoline of andere springplank meenemen. Onder de bekenden uit de turnwereld hebben we al voormalige en actieve turners, trampolinespringers en acrogymnasten gespot. Het wordt nog een heel lang mooi springjaar!

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina en website van Indoor Cliff Diving, alsmede op de FB-eventpagina van het X-Diving Championship 2019.

Artikel © GymPOWER | Credits tekst © Therry da Silva | Credits video’s en beelden © Indoor Cliff Diving/© ApenkooiGym en © KNZB

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.