Opening Pole Inspiration in Den Haag

Opening Pole Inspiration in Den Haag
Foto © Casper Beijn

DEN HAAG – Na het doen uitkomen van haar droom van een eigen paaldansstudio in Rotterdam, is Apple Wang nu blij ook anderen in Den Haag in de gelegenheid te stellen hun talent te ontwikkelen. Bij de opening op zondag 27 januari 2019 en de erna volgende workshops pole, hoop en tissu waren veel geïnteresseerden aanwezig. Om 13:00 uur was de nieuwe poledancestudio officieel geopend. Wang en Michaela Aerial zullen de hoofdinstructrices zijn voor traditionele en vernieuwende polesportlessen in Den Haag.

Foto © Casper Beijn: Initiatiefnemer Apple Wang van Pole Inspiration Dance Studio

Januari is de maand voor nieuwe plannen en initiatieven. Zo ook het groeimodel van Pole Inspiration Dance Studio, een initiatief van Apple Wang,  één van de beste trainers/coaches van Nederland in deze artistieke sport. Wang zorgt voor interessante workshops met grote namen uit de sport, werkt nauw en enthousiast samen met veel polesporters en geeft zelf ook bevlogen les.

Coachingpower: oog voor talent

Wang traint zelf ook hard voor de NK 2019, maar heeft zeker oog voor het ontwikkelen van talent van anderen. Haar vriend en toeverlaat, vaak op de achtergrond, beaamt dat: “Ze heeft een goed oog voor talent en kan sporters ook individueel in hun kracht zetten.”  Wang denkt dat Den Haag de nieuwe studio goed kan gebruiken met het grote en diverse aanbod.

Foto © Casper Beijn: instructor hoops & silks Michaela Aerial

Apple Wang: “We bieden diverse polevormen aan: pole, aerial hoop, aerial hammock, en andere workshops. Zo hopen we de Hagenaars mooie workouts te bieden. Ik zie de studio in Den Haag enigszins als een uitbreiding van mijn droom. Maar het is vooral mooi om weer iets nieuws te kunnen beginnen en nieuwe ideeën uit te proberen. Een nieuwe uitdaging is altijd mooi.”

Professionele x-poles, hoops en silks

De nieuwe locatie is goed geoutilleerd. Wang: “Beneden hebben we de ruimte met zes professionele x-poles. Er is voldoende ruimte en hij is erg mooi.” Via de spiegels kun je je bewegingen zien en dat draagt ook bij aan het leren van nieuwe tricks.

Foto © Casper Beijn: Nederlands kampioen Maurits Kersten testte de poles

Michaela Aerial geeft de workshop in de zaal boven en is ook trots op deze ruimte, waar de hoops en silks snel en gemakkelijk gewisseld kunnen worden: “Ik ga hier aerial hoop, aerial hammock, exotic pole, stretching en flexibilieit geven. Ik ben hier nu vaker en heel graag. Zo kunnen we de passie voor de sport ook op anderen in deze omgeving over brengen.”

Gevarieerde workshops snel gevuld

Maurits Kersten, Nederlands kampioen bij de senior heren: “Apple opende de studio door het lint door te knippen. Er waren zo’n dertig mensen aanwezig.” De workshops aerial hoop, pole voor beginners, exotic pole en aerial silk erna waren al snel gevuld.

Foto © Casper Beijn: Jessica Cadil in voorbereiding op NK 2019

Zo vertelt paalsporter Rebecca Tjin: “Ik ken Apple een tijd nu. Vanaf het eerste idee dat ze een studio wilde openen in Rotterdam heb ik alles meegemaakt. Dat ze nu een tweede studio in Den Haag kan openen vind ik helemaal geweldig.

Voorbereiding op NK pole & aerial sports

Soraya Boeken hielp graag bij de nieuwe paaldansstudio: “Mijn dochter Jessica begon bij Apple en heeft het er erg naar haar zin. We wonnen in Rijswijk, dus is een studio in Den Haag extra fijn. Jessica kan hier haar trainingen voor de komende NK voor pole en aerial sports, ook voor aerial hoop dat voor het eerst dit jaar gehouden gaat worden.”

De Nederlandse kampioenschappen van de Paalsport Bond Nederland worden op 22 en 23 juni 2019 gehouden in Sporthal De Slagen in Waalwijk.

Meer informatie over de Pole Inspiration Dance Studio’s in Rotterdam en in Den Haag is te vinden op de website van PIDS. Het beeldverslag van de opening van de studio in Den Haag, inclusief interviews, is als aftervideo via de fotolink bovenaan dit artikel te bekijken op het Youtubekanaal van de Sportredactie van GymPOWER.

Artikel © GymPOWER | Credits (beeld)verslag, video en foto’s en interviews © Casper Beijn

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.