Laatste WK-kwalificatie op Challenge Cup

Laatste WK-kwalificatie op Challenge Cup
Poster © Challenge Cup & NK 2019

DEN HAAG – De Uithof in Den Haag is van 21 tot en met 24 februari 2019 het toneel voor de Challenge Cup en het NK kunstrijden, onder auspiciën van de KNSB. Een internationaal topevenement op hoog niveau, dat naast de nationale titelstrijd en de internationale krachtmeting dit keer ook dient als WK-kwalificatiemoment voor junioren en senioren. Een uitgelezen kans voor sportliefhebbers om deze prachtige, artistieke schaatssport een keer van dichtbij te bewonderen.

De Challenge Cup is een gewaardeerd internationaal toernooi, dat goed past in de ambitie om het Nederlandse kunstrijden op olympisch niveau te krijgen en tegelijkertijd de sport onder een groot Nederlands en internationaal publiek onder de aandacht te brengen.

De grote schare jonge talenten en toppers uit deze artistieke schaatssport die Nederland op dit moment rijk is, krijgen op de Challenge Cup de kans zich in eigen land te meten met de internationale top. Ook voor deze editie hebben grote namen zich gemeld onder de deelnemers in elke categorie en klasse: solo en paarrijden.

Extra spannend is dit keer dat dit voor de internationale toprijders ook als voorbereiding en laatste kwalificatie dient voor de Wereldkampioenschappen voor junioren en senioren die in maart gehouden worden in respectievelijk Zagreb, Kroatië, en Saitama City, Japan.

Na een mooi seizoen met vele internationale successen en prestaties en een iets minder EK zijn alle kandidaten er op gebrand om in De Uithof voor eigen publiek te knallen. GymPOWER gaat ze dit jaar weer volgen om hun talent, passie en prestaties goed in beeld te brengen.

Meer informatie over de Challenge Cup & NK Kunstrijden 2019, inclusief de kaartverkoop, is te vinden op de Facebookpagina’s van KNSB Kunstschaatsen SBK en Challenge Cup The Hague, alsmede op de websites van Schaatsen.nl/Challenge Cup & NK kunstrijden 2019 en de schaatsportbond KNSB.

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Beeld/banner © KNSB Kunstrijden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.