Illumination opent gala Challenge Cup

Illumination opent gala Challenge Cup
Foto © Ineke Klaassen

EINDHOVEN – Team Illumination, de senior groep synchroonschaatsers van Kids on Ice uit Eindhoven is gevraagd om het gala van de Challenge Cup & NK 2019 te openen. Een grote eer voor de groep die in de lichtstad naast het voetbalteam van PSV genomineerd is voor Sportteam van 2018 en in de kwalificatierace voor het WK van 2019.

Team Illumination wist zich vorig jaar door het behalen van de hoge KNSB-limiet te kwalificeren voor de Wereldkampioenschappen, waar het de beste prestatie ooit voor een Nederlands team leverde door als negentiende te eindigen in een veld met vijfentwintig landenteams.

Na de WK begin april 2018 en vele goede prestaties op andere internationale toernooien wist Team Illumination van de Kids on Ice ook van zich te doen spreken met een verdienstelijke vierde plaats op de eigen Lumière Cup half december 2018 in Eindhoven, welke wedstrijd voor het eerst in de Nederlandse sporthistorie het ISU-kenmerk kreeg.

Senioren naar Mozart Cup, French Cup en Budapest voor kwalificatie WK Helsinki 2019

In het nieuwe jaar zijn zowel de senioren van Kids on Ice in Team Illuminations als de junioren in Team Illuminettes sterk aan het nieuwe seizoen begonnen. Op de Mozart Cup in Salzburg op 18 en 19 januari 2019 werd overall een tiende plaats behaald door de senioren met 103,98 punten en door de junioren een twaalfde plaats met 80,49 punten.

Op 1 en 2 februari 2019 werd de French Cup in Rouen gehouden, waar Team Illumination van Kids on Ice uit Eindhoven en Team Ice United van BKV uit den Bosch het tegen elkaar op moesten nemen omdat de KNSB deze wedstrijd had aangemerkt als selectiewedstrijd voor het WK in april in Helsinki. Team Illumination werd hier tiende met 109,43 punten, Team Ice United werd twaalfde met 79,88 punten.

Voor Team Illumination een mooie prestatie. Na de Mozart Cup zijn er twee kunstschaatsters gestopt vanwege studie en moesten in anderhalve week de beide kuren nog aangepast worden. Vooral in de lange kür bracht dit nogal wat verschuivingen op in liften, moves etc. Het team heeft zich in de zeer korte tijd dit prima eigen gemaakt en de invallers  hebben dit goed gedaan. Er zit dus nog veel ruimte voor verbetering in de komende weken tot het tweede WK-kwalificatiemoment begin maart in Hongarije, de Boedapest Cup.

Junioren naar Spring Cup Milan en WJK junioren Neuchâtel 2019

De junioren van Team Illuminettes hebben al bij eerdere wedstrijden voldaan aan de KNSB-limiet van 87 punten. Ze zijn zich aan het voorbereiden voor het Junioren WK in maart in Neuchatel, Zwitserland. Een jonge groep die nog veel moet leren, maar mooi dat ze daar ervaring op kunnen doen.

Genomineerd voor Sportprijs 2018 Eindhoven

Waar Team Illumination vorig jaar in Boedapest pas aan de door KNSB vastgestelde 100 punten voor WK deelname voldeed, hebben ze daar dit jaar bij alle vier ISU wedstrijden aan voldaan. Zowel bij de Mozart Cup als bij de French Cup was het een zeer spannende wedstrijd bij de topteams. Na de korte kür stonden ze allemaal dicht op elkaar en werd het bij beide wedstrijden beslist in de lange kür. Bij beide wedstrijden was dit een groot spektakel. Het WK zal dit jaar erg spannend worden waar het op de vorm van de dag zal afhangen wie de medailles gaat veroveren.

Nu eerst de uitslag van het Sportgala van Eindhoven afwachten – de nominatie is al een grote eer – en dan het gala van de Challenge Cup 2019 openen. De sport op de kaart zetten en in beeld brengen. Naast goede prestaties leveren is dat ook van groot belang.

Artikel © GymPOWER | Tekst © Monique de Brouwer-Keij | Archieffoto Lumière Cup © Ineke Klaassen | Posters © Challenge Cup & NK 2019, Lumière Cup 2018, Mozart Cup 2019 en French Cup 2019

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.