België wint Champions Trophy 2019

België wint Champions Trophy 2019
Foto © NSTB-KNMO

HOUTHALEN – Op 9 februari 2019 vond de zevende editie van de Champions Trophy plaats in Houthalen, België. In vier leeftijdsklasses en vijftien onderdelen voor dames en heren werd strijd geleverd door de Nederlandse sporters, die zich gekwalificeerd hadden op de NK van de NTSB-KNMO half januari 2019 voor deze ‘twirlkampioenschappen der Lage Landen. Zowel qua medailles als posities in het eindklassement en de telling voor de landenbeker wist de equipe van onze zuiderburen de weegschaal in haar voordeel te buigen. België ging er met één puntje verschil vandoor met de landenbeker: 11-10.

Het was de eerste keer dat de Nederlandse twirlers werden afgevaardigd door de sinds eind vorig jaar samenwerkende KNMO en NTSB. Op de Facebookpagina van het nieuwe samenwerkingsverband werd achteraf sportief opgetekend: “Mooie, lange wedstrijddag.Trots op de Nederlandse equipe. Wat hebben jullie het allemaal goed gedaan! We hebben van jullie genoten! […] We zien jullie graag allemaal eer op de volgende CT in Nederland!”

Meedoen is grote eer, elke prijs een feestje waard

 

Al pak je geen prijs of word je in je categorie ‘slechts’ tweede, het beslag leggen op een ticket voor de Champions Trophy tijdens het NK is al een grote eer en je geniet er net zoveel van je deelname, want je hebt er alles voor gegeven en je hebt er wel gestaan. Het B-team van Apollonia Brouwershaven kon het felbegeerde punt niet voor Nederland veroveren in hun categorie, maar hun deelname bekroond met het zilver in de categorie ‘team dancetwilr/AP junior’ (zie link video hierboven) was het helemaal waard. Op haar Facebookpagina uitten ze hun enthousiasme, passie en blijdschap: “Zilver voor Apollonia tijdens het kampioenschap van de lage landen in België. Ze hebben een super mooie show neergezet. Trots op Apollonia 💪💪💪”

Punten België Champions Trophy 2019

De punten van België voor de Champions Trophy landenbeker werden behaald door twirlsporters die in hun categorie eerste werden: Catho Meeuwissen van Attitude uit Retie (solo 1-baton Juvenile: 75,85 punten); Pauline Hendrijckx (solo 2-baton junior: 81,35 punten; solo dancetwirl/AP junior: 81,15 punten) en Lina Santermans (solo dancetwirl/AP preteen: 82,85 punten), beiden van Pretty Girls uit Sint-Lambrechts-Herk; Meya Geypen van de Zonnebloempjes uit Gelderhorsten (solo 2-baton senior dames: 82,05 punten) en samen met clubgenoot Brian Pauwels (duo twirling senior: 80,35 punten); Zoë Schetz en Niene Bogie (duo dancetwirl/ap preteen: 77,95 punten) alsook het ensemble van hun club van All Stars uit Kinrooi (ensemble dancetwirl/AP junior: 77,70 punten); Emily Maes en Pauline Maes van Toekomst uit Balen (duo dancetwirl/AP junior: 85,00 punten); Tino Pion Van Dyck en Tia Pion Van Dyck van Roosjes uit Deurne (duo dancetwirl/AP senior: 83,05 punten); en het team van K&V uit Zedelgem (team dancetwirl/AP junior: 80,65 punten).

Punten Nederland Champions Trophy 2019

De punten van Nederland voor de Champions Trophy landenbeker werden behaald door: Iris Wisse (solo 1-baton junior: 83,05 punten) en Nienke Bernhard (solo 1-baton senior dames: 82,10 punten), beiden van het Rotterdams Twirl Team; Sjors Huisman van Papillon uit Apeldoorn (solo 1-baton senior heren: 90,75 punten [de beste dagscore!]; solo dance twirl/AP senior heren: 89,25 punten) Elise Dekker en Fleur Segers (duo acc/showtwirl juvenile: 75,00 punten) en Jesse Muijsenburg (solo acc/showtwirl senior dames met 87,05 punten), alle drie van Younique uit Maasbree; Isa den Ouden (solo dance twirl/AP juvenile: 80,35 punten) net als ook het team van haar club Les Fleurs uit Stampersgat (twirlingcorps preteen: 75,30 punten); Nina Vergouwen van TSWB uit Etten-Leur (solo dance twirl/AP senior dames: 87,50 punten); en Chayenna Baaij van Expression uit Breda (solo acc/showtwirl preteen: 77,30 punten)

Volgend jaar wordt de twirlinterland weer in Nederland gehouden. Meer info over de Champions Trophy 2019 in  Houthalen, België, inclusief de complete uitslagen, staat op de website en Facebookpagina van de twirlbond KNMO-NTS.

Artikel © GymPOWER | Credits tekst © Therry da Silva | Info en beelden (inclusief foto inzet) FB © NTSB-KNMO, © Apollonia Brouwershaven en © Rotterdams Twirl Team

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.