Bossche acrotrio op schema voor Minsk

Bossche acrotrio op schema voor Minsk
Foto © Acro Flik-Flak Den Bosch

ZWOLLE – Op zondag 10 februari 2019 werd in de Stilohal in Zwolle de tweede kwalificatiewedstrijd gehouden voor acroteams die willen deelnemen aan de Europese Spelen 2019 in Minsk. Dit keer kwamen drie damesgroepen op af. Het trio Fem van Os, Lynn de Bock en Lotte van Vugt van Acro Flik-Flak Den Bosch gaf wederom een uitstekend visitekaartje af met twee sterke oefeningen met balans en tempo, wat hen de beste kansen geeft op uitzending. 


Wedstrijdverloop damesgroepen

Met beide oefeningen stak het Bossche damestrio met kop en schouders boven de andere twee groepen uit. Van Os, De Bock en Van Vugt behaalden 26,720 punten voor balans en 27,440 punten, totaal 54,160 punten waarmee ze nogmaals de ES-limiet behaalden (totaal 51,600 punten voor twee oefeningen). Internationaal zijn deze hoge scores (vroeg in het seizoen) ook hoopgevend voor een goede klassering later dit jaar. De drie dames van Flik-Flak waagden zich ook dit keer aan de derde oefening, normaliter voorbehouden voor finales: de combi-oefening. Die verliep niet zoals gewenst en met 23,510 punten (inclusief een flinke juryaftrek van 2,2) presteerden ze nog niet op topniveau.

De andere twee damesgroepen die acte de présence gaven, zetten hun beste beentje voor en ontliepen elkaar niet veel qua prestatie, maar konden het niveau van het Bossche trio niet benaderen. Het trio van Acro Academy Noord-Nederland, – met Remke Huisman, Nanda Huisman en Fei Oudhof – werd hier weer tweede met 25,440 punten voor balans en 25,860 voor tempo, voor totaal 51,300 punten (op 0,3 punt na de ES-limiet). Het trio van De Leleaart Wijchen – met Lisanne Elshof, Sharon Elshof en Faye Hubers – kwam tot 25,270 punten voor balans en 25,990 voor tempo, totaal 51,260 punten (op 0,34 punt na de ES-limiet). Beide teams deden geen combi-oefening.

Geen concurrentie in Nederland

Net als de twee andere damesgroepen, van Acro Academy Noord-Nederland (met Yanouk Visser, Amber Bosma en Famke van Wieren) en GV DOS Monster (met Djenti Verbrugge, Megan Terlouw en Leslie Bordewijk), liet het mixed paard van Acro Flik-Flak Den Bosch, Stef van der Locht en Fenne van Dijck, verstek gaan in Zwolle. Al gaat het voor het mixed paar om het feit dat ze geen concurrentie hebben en ze daarom zo goed als al zeker van het Nederlandse ES-ticket in hun categorie (senior mixed paar) toegekend zullen krijgen als ze ook aan de limiet voldoen op de FIG World Cup in Puurs.

Zowel voor het mixed paar als de trio’s is het derde en laatste kwalificatiemoment op de FIG World Cup tijdens de Flanders International Acro Cup die van 12 tot en met 14 april 2019 gehouden wordt in Puurs, België. De twee beste scores van de drie wedstrijden worden bij elkaar opgeteld en het team met de hoogste score wordt uitgezonden naar de Europese Spelen in Minsk, wat op zich een historische mijlpaal wordt voor de sport in het algemeen en in Nederland. De complete selectieprocedure met alle kwalificatieregels is te vinden op de website van de KNGU.

Deelname aan twee FIG World Cups

Eerder wordt een FIG World Cup acrogym gehouden tijdens de Maia International Acro Cup van 6 tot en met 11 maart 2019 in Portugal. Daar kunnen teams die zich daarvoor gekwalificeerd hebben (in ieder geval het trio en het mixed paar van Acro Flik-Flak Den Bosch) ook deelnemen, maar dit telt niet mee als kwalificatiemoment voor de Europese Spelen.

Wel uiteraard een mooie kans op internationale wedstrijdervaring en die zullen ze ook nodig hebben voor de krachtmeting in Minsk, als ze definitief worden uitgezonden namens Nederland. Van beide World Cups en toernooien zal GymPOWER i.s.m. AcroGymPOWER een verslag brengen.

De gymnasten moeten alle kosten van uitzending naar de FIG World Cups en de Europese Spelen zelf betalen. Daarom zijn ze ook druk bezig met sponsorwerving en crowdfundacties. Meer informatie is te vinden op de website van de KNGU en de media van Acro Flik-Flak Den Bosch, Acro Academy Noord-Nederland en De Leleaart Wijchen.

Artikel © GymPOWER i.s.m. AcroGymPOWER | Credits tekst © Therry da Silva | Credits beelden FB © Acro Flik-Flak Den Bosch

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.