Eerste regiotraining teamgym succesvol

Eerste regiotraining teamgym succesvol
Credits beeld © LTC Groepsspringen - Werkgroep Teamgym KNGU

RIJSSEN – De eerste van de zes geplande regionale teamgymtrainingen vond op 16 februari 2019 plaats in Rijssen en wordt als groot succes beschouwd. De opzet van de training werd goed ontvangen en het animo was groot voor de drie uur durende trainingssessie onder leiding van trainers Boy Kuiper, Yvar Neep, Sergio Gefferie en Anita Teunissen-Lammertink. 

Het doel van de regiotrainingen is om teamgym in Nederland onder de aandacht te brengen en op de kaart te zetten. Gekozen is daarom om ze in de verschillende delen van Nederland te geven en te werken met verschillende trainers.

Centraal tijdens de regiotrainingen staat het leren van nieuwe dingen, zoals het bewegen op muziek inclusief pirouettes, en het verbeteren van de techniek zoals insprong, afzethouding en de uitstapsalto. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de minitrampoline, de airtrack en de vloer.

Teamgym in Nederland op de kaart te zetten

Coördinator Teunissen-Lammertink, die twee EK-trajecten met junioren en senioren begeleidde, verklaarde tegenover GymPOWER: “Het is mooi om dit nu met elkaar te kunnen doorzetten in de regionale Teamgym-trainingen. Ik speelde al jaren met het idee en heb het voorstel al eerder aan de KNGU gedaan. Als alle andere gymsporten daar wel bij varen, waarom niet in deze nieuwe sport? Er is nu een werkgroep Teamgym ingesteld die met groot enthousiasme aan de slag gaat.

Er zijn zes trainingen in Zuid, West, en Oost-Nederland gepland. Sporters uit het Noorden sluiten daar bij aan. Teunissen-Lammertink: “Trainers, coaches en sporters uit het hele land hebben toegezegd mee te werken en bij te dragen. Met elkaar gaan we Teamgym onder de aandacht brengen bij alle springers in Nederland en ze ervoor enthousiasmeren: wat het is, wat je moet doen en kunnen en hoe leuk het is.”

Dat de sport vleugels krijgt hiermee om zich verder te ontwikkelen, is voor Teunissen-Lammertink een mijlpaal. “De trainingssessie op 16 februari 2019 was de aftrap. Een droom komt uit. Dit is een grote stap vooruit voor Teamgym in Nederland.” 

Andere techniek en andere dansstijl aan bod

Komende vijf trainingen zal er elke keer een andere techniek centraal staan bij het springen en komt op de vloer steeds een andere dansstijl met andere passen aan bod.  Het is niet verplicht om na de zes regiotrainingen in te stromen in de EK-trajectselectie voor de Europese titelstrijd van 2020 in deze gymsport.

Omgekeerd is het wel een pre als je hebt deelgenomen aan minstens één regiotraining. De volgende training is gepland op 9 maart 2019 in Stede Broec, de derde is op 30 maart 2019 in Sittard. Je kunt je hiervoor nog aanmelden via de website van Team Nederland voor EK Teamgym.

Artikel © GymPOWER | Tekst © Therry da Silva ogv info Team Nederland Teamgym en Coördinatie Regiotrainingen Teamgym | Credit foto/banner FB © Team Nederland Teamgym

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.