Team NL & Special Olympics World Games

Team NL & Special Olympics World Games

APELDOORN/VAASSEN – Vijf turnsporters van Novitas Apeldoorn en GV AGIOS Vaassen zijn geselecteerd voor Team Nederland @ Special Olympics Nederland, dat van 14 tot en met 21 maart 2019 meedoet aan de Special Olympics Special Olympics World Games Abu Dhabi 2019, in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten aan de Perzische Golf.

Arjan van Rijssen, Anne van den Berg, Anna Israëls, Erik van Loenen en Jelle van Vriesland. Ze worden begeleid door trainsters Evaline Heuvelmans en Antoinette van Eck. Op vrijdag 22 februari 2019 werden ze officieel in Apeldoorn uitgezwaaid, waarbij ze enthousiast hun Oranje turnkleding en TeamNL-kledij showden. Ze verheugen zich op hun grote avontuur namens Nederland. Trots deelde Novitas-Apeldoorn dit op haar Facebook (zie de post hierboven).

Grote stap voor Nederlandse gymsportwereld

Op op 7 maart 2019 vertrekken ze naar de VAE, een grote stap voor deze sporthelden en de Nederlandse gymsportwereld. De Special Olympics World Games, de Spelen voor sporters met een verstandelijke beperking, worden van 14 tot en met 21 maart 2019 gehouden in Abu Dhabi. Er worden ruim 7.000 deelnemers verwacht uit meer dan 190 landen, begeleid door 2.500 coaches en 20.000 vrijwilligers.

Pompeuze Openings- en Slutingsceremonies

Ook deze Spelen beginnen en eindigen met een pompeuze Openings- respectievelijk Sluitingsceremonie om de sporters uit alle landen te eren.  Team Nederland @ Special Olympics Nederland met 64 sporters, actief in dertien van de vierentwintig takken van sport: atletiek, bowling, golf, gymnastiek/turnen, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen, zwemmen en open water zwemmen.

Meer info op de website van het evenement en de website van Special Olympics Nederland.

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Tekst © Therry da Silva | Archieffoto © Cees van Cuijlenburg: turnen op de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018 bij Ypsilon Doetinchem

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.