Geslaagd Twirlevent in SKWA Hoofddorp

Geslaagd Twirlevent in SKWA Hoofddorp
Poster © Twirlevent Hoofddorp 2019

HOOFDDORP – Op 3 februari 2019 werd van 9:30 tot 15:00 uur het Twirlevent gehouden in Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp. Een workshopdag in deze artistieke sport voor iedereen, van elke leeftijd en elk niveau, die kon rekenen op zo’n zeventig deelnemers. Een goede voorbereiding voor de Nederlandse competitie en de internationale titeltoernooien.

Het SKWA in Hoofddorp bewijst wederom haar majestueuze aantrekkelijkheid qua locatie en faciliteiten voor meerdere topsporten. Het Twirlevent onderscheidde zich dit jaar naast het grote aantal betrokkenen en de prachtige locatie, ook weer door de aangetrokken leiding voor de workshops: Eline Roosemalen, bondscoach NBTA Bibi Muller, regerend Nederlands kampioen NBTA Sabine Mouthaan en voormalig Oranje-international Lindsey Driessen.

Driessen en Mouthaan verzorgden workshops ‘Dance Twirl’ in hun eigen stijl. Driessen rondde in 2018 haar actieve sportcarrière af met Nederlandse titels in de senior advance klasse in de onderdelen ‘Dance Twirl’ en ‘Solo Twirl 1-Baton’ en een zesde plaats met 1-baton op het WK in Lillehammer. Het is voor de sport heel bijzonder en een grote aanwinst dat Driessen verbonden blijft en haar twirlvaardigheden wil blijven doorgeven als docent/coach.

Mouthaan is nog volop actief op de wedstrijdvloer en is een groot boegbeeld voor de twirlsport in Nederland. Ze heeft in haar carrière al diverse Nederlandse en Europese titels behaald en haar eerste WK als senior in 2018 behaalde ze het brons met het onderdeel ‘Dance Twirl’. Dit jaar heeft ze zich gekwalificeerd voor het EK in Italië waar ze de strijd aan zal moeten gaan met niemand minder dan Cindy Boter, de andere Nederlands kampioen in ‘Dance Twirl’. Tussen alle voorbereidingen daarvoor maakte Mouthaan tijd voor het Twirlevent, wat tekenend is voor haar topsportmentaliteit.

Dat het Twirlevent in Hoofddorp coach/trainer en voormalig Oranje-international Müller al jaren heeft als docent en nu als organisator, is helemaal bijzonder nu de NBTA Nederland onlangs bekend maakte dat ze benoemd is tot nieuwe bondscoach die de Nederlandse equipe zal leiden naar het EK 2019  in Italië. Op het Twirlevent gaf Müller een workshop tricks en rolls. Van Roosemalen, dansdocente en professioneel danseres, gaf voor de derde keer een leerzame dansworkshop die zoals alle andere weer met groot enthousiasme is ontvangen.

De aftervideo op de Facebookpagina van het Twirlevent met een korte terugblik (zie de link hierboven) geeft een goed beeld daarvan. Het organisatieteam en de docenten: “Alle deelnemers bedankt voor jullie enthousiaste deelname. Wij hebben genoten en wij vonden het superleuk om jullie les te mogen geven! […] Wij hebben inmiddels onze verbeterpunten uit de enquêtes gehaad en gaan hiermee aan de slag om in 2020 weer een mooi Twirlevent te realiseren. We zien jullie alle dan graag weer terug!”

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van het Twirlevent.

Artikel © GymPOWER | Credits tekst © Therry da Silva | Credits beelden en info FB © Twirlevent 2019

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.