KDO Deurne organiseert ZNK acro

KDO Deurne organiseert ZNK acro
Poster ZNK acrogym 2019 – © KDO Deurne

DEURNE – Op zaterdag 16 en zondag 17 februari 2019 werden de Zuid-Nederlandse kampioenschappen acrogym gehouden in Sporthal de Peelhorst in Deurne, georganiseerd door de plaatselijke gymnastiekvereniging K.D.O. Het ging om een wedstrijd voor teams in District Zuid waar weer erg naar uitgekeken werd door de deelnemende teams uit Noord-Brabant, Limburg en Zeeland. Op zaterdag waren niveaus D- en E aan de beurt om te schitteren met hun oefening, op zondag werd de vloer vrijgemaakt voor niveaus A-, B- en C.

Verslag niveau A op ZNK acrogym 2019

In de A-lijn was het eenzaam bij de A-senioren en -junioren. Senior trio Liz van der Heijden, Ilze Thoonen en Lotte Rovers van Vlugheid & Kracht Uden draaide hun oefeningen zonder concurrentie en wonnen dus automatisch het goud. Ze scoorden daarbij de (gedeeld) hoogste technische score van de dag voor hun balans-oefening, waar ze dan ook met recht trots op mochten zijn.

Ook het duo Renske van der Burgt en Indy Smits van dezelfde vereniging was alleen in hun categorie en kreeg het goud omgehangen. Voor hen was tempo juist hun hoogst scorende oefening.

Bij de damesparen A-jeugd wel onderlinge strijd, maar omdat hier de andere hoogste technische score viel voor balans (net als bij het A-senior trio 17,200) werd de strijd beslist door Guusje van Vugt en Nikky van Berkom van Acro Flik-Flak Den Bosch die de hoogste trede van het erepodium mochten betreden. Een val koste het gemengd paar Lynn Kremers en Joep Sauvé, – clubgenoten bij Flik-Flak -, punten, waardoor ze dit keer wat lager eindigden dan we van ze gewend zijn.

Bij de A-pupil damesparen was het eremetaal zeer verdiend voor Floor de Krieger en Femke L’Ortye van Vlugheid & Kracht, terwijl Stichting Flik-Flak ruim de winst wist te pakken bij de groepen door de oefening van Fleur van Beijnen, Qian Vis en Elise Smink.

Verslag andere niveaus ZNK 2019 incl PW CDE

Het complete verslag van de Zuid-Nederlandse kampioenschappen, dat ook de tweede plaatsingswedstrijd was voor niveaus C, D en E is te vinden op het blog van AcroGymPOWER op tumblr.

Vanaf januari tot en met de landelijke finales en het NK in mei en juni 2019 wordt op AcroGymPOWER een verslag per wedstrijd bijgehouden van alle plaatsingswedstrijden, die zo een blijvend archief opbouwt over de wapenfeiten in de Nederlandse acrosport. Daarna volgt een samenvatting c.q. analyse op GymPOWER in de aanloop naar de finales c.q. NK.

Artikel © GymPOWER i.s.m. AcroGymPOWER | Credits tekst © Martine Hooijenga-Le Duc | Credits poster en beelden © KDO Deurne

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.