Elf Nederlandse acroteams in finales MIAC

Elf Nederlandse acroteams in finales MIAC
Foto © Martine Hooijenga-Le Duc

Deze diashow vereist JavaScript.

MAIA – Op zaterdag 9 maart 2019, de derde wedstrijddag van de Maia International Acro Cup (MIAC) 2019 in Portugal, werden de laatste kwalificaties gehouden en dus beslist wie er in aanmerking kwam voor de schaarse finaleplaatsen. Voor de meegereisde supporters en de achterblijvers in eigen land werd het zenuwslopend spannend! Met elf van de dertien teams in de finale en met het verslaan van zoveel sterke concurrentie is duidelijk dat Nederland zeker thuis hoort op dit internationale deelnemersveld.

Yousra Ben Haj Fredj, Kiara Palsma en Loren Klink van Sportacrobatiek Zwolle startten opnieuw de dag voor Nederland met een nette oefening in de Jeugd. Een totaalscore die hen een finaleplaats opleverde in hun grote categorie. Ook het Pupil damespaar Carola van Dijk en Inge Stienstra van Acro Academy Noord-Nederland wist de jury te imponeren met hun oefening, die ze dus morgen in de finale opnieuw mogen opvoeren.

Alle Nederlandse ochtendteams veroveren finaleplaats

Daarna een tweede mooie oefening in de categorie Jeugd, dit keer van Djamilla Wisselink, Nynke Veenma en Emma Heitbrink van Sportacrobatiek Zwolle, die ook een finaleplaats binnensleepten. Pupil mixpaar Rebecca Groote en Ties Oosterhof van Acro Academy wisten ondanks een tijdsfoutje zelfs de tweede score neer te zetten in hun categorie!

Acro Academy trio Xiao Mei Harms, Inge Speerstra en Lisanne Hulder zetten net als gisteren een prachtige oefening neer en gaan de strijd om het podium ook heel spannend maken in de finales. Alle Nederlandse ochtendteams zien we morgen terug in de finales, een prachtig resultaat!

Ook in middagwedstrijd MIAC wordt beslag gelegd op finales 

In de middag kwam het junior 12-18 mixpaar Tess Offringa en Marten-Lin Visser van Acro Academy op vloer met een mooie oefening die hen ook in de race om het podium houdt. Damespaar 12-18 Anna Koster en Robin Hooijenga van Acro Academy draaiden een prachtige oefening  met hoge scores en staan in de finale samen met landgenoten Luca Munsterman en Carlijn Gijsendorffer van Sportacrobatiek Zwolle die ook een hele strakke balans neerzetten.

Het 12-18 trio Arjenne Steenbergen, Nova Houtman en Myrthe Tognini van Acro Academy zette een indrukwekkende routine neer, maar een niet goed uitgevoerd element kostte hen veel punten en de finaleplaats waar ze naar op weg waren. ‘s Avonds mochten beide senior damestrio’s nog op vloer komen. Trio Romy Zwiers, Ratna Hulleman en Danique van Berkum van Sportacrobatiek Zwolle zetten hun beste beentje voor en wisten een wervelende tempo neer te zetten met prachtige punten.

De laatste voor Nederland was het trio Fei Oudhof, Remke Huisman en Nanda Huisman, die met een geweldige score  verdiend eerste werden in de kwalificaties. Met elf van de dertien teams in de finale en met het verslaan van zoveel concurrentie is duidelijk dat Nederland zeker thuis hoort op dit internationale deelnemersveld.

Genieten van andere deelnemers en finales van MIAC

Verder genoot de zaal van het Engelse herenpaar 12-18 van Spelthorne, Ethan Law en Archie Collier, die voor hun balans oefening de hoogste score van de dag neerzetten. Zij staken met kop en schouders boven de concurrentie uit.

Ook de Jeugd dames damesparen Cardina Carneiro en Joana Pinto (Acro Cluba da Maia, Portugal) en Chiara Linden en Megan Read (Heathrow, Groot-Brittanië) zorgden voor vuurwerk met hun tempo oefeningen.

Zondag 10 maart 2019 zullen in Maia gestreden worden in de finales om de prijzen, met liefst elf teams namens Nederlandse clubs. Dankzij de livestream op het Youtubekanaal van Acrogymtv uit Nederland is het ‘normale’MIAC-toernooi (niet de FIG World Cup) live te volgen en blijft zo één van de best op afstand bekeken artistieke sporten ter wereld.

Europese kampioenschappen acrogym 2019 in  Holon

De Europese kampioenschappen acrobatische gymnastiek onder auspiciën van de Europese gymnastiekunie UEG worden voor de jeugd- en eerstejaars juniorenteams (EAGC) gehouden van 24 tot en met 27 oktober 2019 en voor de tweedejaars junioren- en seniorenteams (EK) op 30 oktober tot en met 3 november 2019 in Holon, Israël. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de UEG.

Artikel ©opyright GymPOWER i.s.m. © AcroGymPOWER | Credits tekst, verslag en foto © Martine Hooijenga-Le Duc onder persaccreditatie van © GymPOWER; Foto inzet © Martine Hooijenga-Le Duc: Marten-Lin Visser en Tess Offringa

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.