Plaatsingswedstrijd 2e divisie RG-groepen

Plaatsingswedstrijd 2e divisie RG-groepen
Foto © Therry da Silva

UTRECHT – Op zaterdag 9 maart 2019 werd de eerste plaatsingswedstrijd gehouden voor RG-groepen 2e divisie in sporthal Zuilen  in Utrecht, georganiseerd door GV Attila in samenwerking met de Landelijke Technische Commissie Ritmische Gymnastiek van de KNGU. Kijkspektakel aan vernuftige elementen en choreografiën, mooie verhalen en een bijzondere ontknoping. GymPOWER nam een kijkje bij deze landelijke opening van het RG-seizoen in competitieverband.

De wedstrijd was verdeeld in vier wedstrijdrondes voor benjamins, junioren, pre-junioren en senioren met daartussen twee demonstraties van de mini’s en de wedstrijdselectie van thuisclub GV Attila. Van de KNGU mocht de pers niet aanwezig zijn bij de junior wedstrijden en mocht er onder persaccreditatie alleen foto’s worden gemaakt van de senior groepen. Alleen de prijsuitreiking was vrijgegeven voor fotografie. De pre-junior groep van thuisclub Attila werd eerste. Aan trainster Joia Nijhof vroegen we naar haar indrukken van die wedstrijd.

Ook plezier in je oefening is belangrijk bij RG

Nijhof: “Heel trots op de meiden. Ze hebben het heel goed gedaan. We hebben er heel hard voor getraind en dat heeft zich laten zien op de wedstrijdvloer. Ook plezier vinden we belangrijk, daar zorgen we altijd wel voor. Ik denk dat je als je geen plezier hebt in je oefening, het er nooit zo goed uit komt als de meiden net hebben laten zien. Omdat het de eerste wedstrijd is, is het zeker een belangrijke wedstrijd. Je kan even afstemmen en kijken hoe het gaat ten opzichte van de rest. Sommige zitten er al zes jaar bij, Sofia komt van de recreatie en is dit jaar nieuw bij de selectie. En ooit meedoen aan een World Cup in Europa? Daar trainen we natuurlijk ook voor!”

Wat was de eerste reactie van de seniorgroepen? GTV Hilversum: “Het ging goed, het ging lekker. We zijn blij.” OBQ Leeuwarden: “Het meest blij zijn we met dat we nu kans hebben op de finale bij de NK in Ahoy. Daar gaan we eigenlijk elk jaar heen, dus het is al bijna traditie. Die moet wel voortgezet blijven.” RSG Zuidlaren had wat pech tijdens de wedstrijd: “Het kon beter, maar het ging op zich wel goed. Als het tegenzit, oppakken en doorgaan met je oefening. Trainen, positief blijven en altijd blijven lachen.”

Senior group Attila gaf een demo over power-vrouwen

De senior groep van GV Attila: “Leuk dat de wedstrijd bij je eigen club is. We hebben ook een demo gedaan die eigenlijk ging over power-vrouwen. We kregen lintjes om onze armen en we probeerden ons neer te zetten als sterke vrouwen. Zeker origineel, ook de demo van de Attila mini’s was leuk. Op de training zijn ze ook altijd enthousiast. Ook wij werken op de training hard toe naar de NK. Je doet het met elkaar, dus ga je er ook met elkaar voor strijden. Maar het is ook gezellig met elkaar. Het is gewoon leuk om met je team hard te werken voor wat je wil bereiken. We trainen heel veel kracht en soms in de vakantietraining ook wel ballet, maar vooral kracht…én lenigheid natuurlijk!”

Hoofdtrainster Jeanine van der Laan: “Het ging best goed. Ze hebben twee lastige oefeningen. Ze zijn er nog niet helemaal klaar voor, maar ik vind dat ze het goed hebben gedaan. Ik vind dat ze de oefeningen goed hebben neergezet. Aan de verbeterpunten kunnen we nog werken.”

Van beelden en interviews is de aftervideo van GymPOWER van deze wedstrijd gemaakt, die te vinden is op het Youtubekanaal van GymPOWER en waarvan de link boven dit artikel te vinden is. De uitslagen moeten te vinden zijn op de website van de KNGU.

Artikel © GymPOWER | Tekst, video(beelden) en interviews © Casper Beijn | Foto’s senior groepen (inzet en in aftervideo) © Therry da Silva

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.