WKC hield weer Unicorn Dance Trophy

WKC hield weer Unicorn Dance Trophy
Logo's © Unicorn Dance Trophy 2019 - WKC Hoorn

HOORN – Op 16 en 17 maart 2019 organiseerde de Westfriesche Kunstrij Club (WKC) op IJsbaan De Westfries opnieuw de internationale interclubwedstrijd Unicorn Dance Trophy voor paren en solisten in het ijsdansen van elke leeftijd: de WKC Unicorn Dance Trophy.  Het was de derde selectiewedstrijd voor het Artistic Skate seizoen 2018-2019. Uniek in Nederland wat betreft deze tak van het kunstrijden.

De deelnemers waren afkomstig uit Nederland maar ook uit uit het buitenland, o.a. de landen van Groot-Brittannië en Zweden. De jongste was zes jaar en de oudste 85. Vele vrijwilligers, juryleden, trainers en ouders maakten het mogelijk om een geslaagde wedstrijd van te maken. WKC schrijft op haar Facebookpagina: “Het was weer een heel gezellige wedstrijd! […] Een ijsdanswedstrijd van ruim elf uur. Er werden o.a. mooie vrije dansen gereden, heel interessant kunstschaatsen. We wensen alle deelnemers bij de NK Artistic Skate veel succes en diegenen die niet gekwalificeerd zijn,  veel succes volgend seizoen. Tot volgend jaar en in de tussentijd allemaal veel schaatsplezier!”

De wedstrijd werd beoordeeld door een internationaal jurypanel, met juryleden van de internationale schaatsunie (ISU) van grote naam uit o.a. Groot-Brittannië, Oostenrijk en Nederland. WKC bedankt op haar Facebook IJsbaan De Westfries en iedereen die bijdroeg aan het succes van het evenement, in het bijzonder deze juryleden en andere vrijwilligers bij naam: “Zij hebben een fantastische prestatie geleverd, een ijsdansevent met 45 categorieën. Zonder hen zouden we dit evenement niet kunnen houden […] WWe zien uit naar de Unicorn Dance Trophy 2020”

Een van de sportclubs uit Nederland die rijders afvaardigde naar deze wedstrijd in Hoorn was de Bossche IJsdansclub (BIJC). Op haar website staat een verslag en video’s van de deelname: “[…] Zaterdag was een groot deel van de solodansen verreden met grotendeels Engelse kinderen. Ik geloof over de 100 inschrijvingen. Een giga klus voor de organisatie. Dank Marie-Louise en het WKC team. Applaus! Zoiets gaat niet vanzelf. Vorig jaar hebben we ook voor het eerst meegedaan, maar met een kleinere equipe. Dit jaar hadden we een grote groep met Hans en Marianne als supporters. Erwin filmde en Cora had haar man meegebracht als steun om de zenuwenknoop in haar maag te ontwarren. […]”

Meer informatie is te vinden op de internetmedia (Facebookpagina en website) van WKC Hoorn en de website van de KNSB.

Artikel © GymPOWER | Credits tekst © Therry da Silva | Credits beelden © WKC Hoorn en © BIJC Den Bosch

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.