Goud Dingjan & Bellamy in Las Vegas

Goud Dingjan & Bellamy in Las Vegas
Foto © Simone Dingjan-Verwer

Deze diashow vereist JavaScript.

LAS VEGAS/LEIDEN – Hoewel Nederlandse verenigingen geen teams hadden afgevaardigd naar de derde editie van de Vegas Acro Cup van 20 tot en met 24 maart 2019 in het Rio Hotel Convention Center Las Vegas, blijkt er vanuit Nederland toch een acrogymnaste op de wedstrijdvloer gestaan te hebben die samen met haar Amerikaanse sportpartner een veelbelovend topresultaat boekte. Isabel Dingjan van Gymsport Leiden, die voor een jaar high school in de V.S. verblijft, wist samen met Vivian Bellamy namens AGC Las Vegas een gouden medaille te veroveren met totaal 69,350 punten in de categorie Level 8 (15+) van het ‘Junior Olympic Program’.

From Gymsport Leiden to ACG Las Vegas

Dingjan (17) traint in Nederland bij Gymsport Leiden. Vorig jaar stond zij nog met haar partners Coco van Peijpe en Sofie Klijberg op de halve finale in de categorie ‘Senior damesgroepen C-lijn’. Hoewel zij toen het vereiste puntenaantal voor doorstroming wel behaald hadden, mochten slechts vier trio’s in hun categorie van 31 teams door naar de grote finale in Ahoy. Bij sportclub ‘Acrobatics-Gymnastics-Circus Las Vegas’, – een bijzonder geesteskind van een Cirque du Soleil-acrobaat en een gymsporttrainer in het zuid-westen van de wereldberoemde extravagante gokstad waar het normale leven ook gewoon doorgaat -, is Dingejan na verkennende ‘wisseltrainingen’ gekoppeld aan Bellamy. Begin maart, aan de start het nieuwe acroseizoen in de V.S. wist het nieuwbakken damespaar zich op de kaart te zetten door op de ‘Aspire Competition’ de concurrentie te verslaan voor het goud. Dit grote succes werd nu herhaald op het internationale acrogymtoernooi in eigen stad.

Wedstrijdverloop Vegas Acro Cup 

Het damespaar had bij de Vegas Cup – waaraan tijdens de derde editie een FIG World Cup is gekoppeld – zelfs te kampen met lengte-aftrek van -0,2 punt per oefening (twee keer in totaal) – in de acrosport moeten partners in een team zowel qua leeftijd, gewicht en lengte voldoen aan bepaalde voorwaarden -. Met het niveau en uitvoering van hun oefeningen wisten ze deze handicap echter te overwinnen. Met 34,900 punten voor hun eerste oefening, de dynamische tempo-oefening, wisten ze een tweede plaats in het tussenklassement in te nemen. Het luisterde heel nauw, maar met 34,450 punten voor hun tweede oefening, de statischere balansoefening, wisten ze een achterstand van 0,1 punt om te buigen in een voorsprong van 0,05 punt om daarmee de hoogste trede van het erepodium te betreden.

Wereld Gymnaestrada in Dornbirn

Door haar passie voor de acrosport krijgt het jaar ‘high school’ in de Verenigde Staten een bijzondere dimensie. Aan het eind van het schooljaar keert de Leidse terug naar Nederland, waarna een ander internationaal sportavontuur te wachten staat. Met de demogroep van Gymsport Leiden zal ze van 7 tot en met 13 juli 2019 deelnemen aan de Wereld Gymnaestrada in Dornbirn-Vorarlberg, Oostenrijk. De Leidse club keert daarmee weer terug op dit wereldpodium, één van de grootste meerdaagse sportevenementen ter wereld die om de vier jaar wordt georganiseerd en waaraan gemiddeld 20.000 demosporters uit de gymnastiekwereld in team- en groepsverband deelnemen.  Meer informatie, inclusief de complete uitslagen, is te vinden op de websites van de Vegas Acro Cup en Gymsport Leiden.

Artikel © GymPOWER i.s.m. AcroGymPOWER| Tekst naar het artikel van © Martine Hooijenga-Le Duc op © AcroGymPOWER | Foto’s verstrekt en gepubliceerd met toestemming van © Simone Dingjan-Verwer, moeder van Isabel Dingjan

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.