Jongensturnkamp is stoer sportweekend

Jongensturnkamp is stoer sportweekend

BEEKBERGEN – Ook dit jaar is er weer in het lange Pinskterweekend het Jongensturnkamp Beekbergen. Van vrijdag 7 tot en met maandag 10 juni 2019 wordt dit kamp in het KNGU Sport- en Congrescentrum en het Exito-kampeerterrein gehouden. Er is plaats voor 120 jongens met begeleiding van eigen vereniging. Het kamp is niet alleen voor fanatieke turners, maar ook voor trainers. Een stoer sportweekend waarmee je je verder kan ontwikkelen in het turnen. Inschrijving voor het Jongensturnkamp van dit jaar is nog mogelijk tot 24 mei 2019.

De organisatie rekent dit jaar weer op volle bak. Het enthousiasme voor het jongensturnkamp is elk jaar groot en na deelname achteraf nog groter. Samen nieuwe dingen leren, plezier maken en hard trainen: wie wil dat niet?! Johan van Stroe van de organisatie: “Als je als turner en trainer een leuk weekend wilt beleven en ook wat wil bijleren in het turnen, dan is het Jongensturnkamp een mooie uitdaging. We kunnen 120 deelnemers plaatsen, dus schrijf je snel in want ook hier geldt: vol = vol!”

Tijdens het kamp ligt de nadruk op het turnen. Onder begeleiding van deskundige trainers wordt er twee keer per dag totaal vier uur intensief getraind. De zaaltrainers dit jaar hebben allemaal ervaring met derde divisie en hoger. De jongens worden in een goed geoutilleerde turnhal uitgedaagd de eigen grenzen te verleggen, nieuwe elementen en oefeningen te leren en hun techniek te verfijnen. Een training bestaat uit drie rondes en wordt gegeven door de door de door de organisatiecommissie aangetrokken zaaltrainers. Clubtrainers participeren in de training, begeleiders mogen als toeschouwer vanaf de tribune de trainingen bijwonen. Om dialoog ontstaat kennis-uitwisseling.

Voor de meegekomen trainers worden een drietal bijscholingsclinics gegeven tijdens het Jongensturnkamp door ter zake deskundige experts: over jurering van turnelementen vanuit jury-oogpunt en over turntechnieken vanuit de insteek van een trainer. De clinics worden verzorgd door een ervaren internationaal jurylid en bondstrainer. De invulling van de derde clinic wordt nog geregeld. Er kunnen liefst zes licentiepunten mee verdiend worden.

Normaliter nodigt de organisatie van het Jongensturnkamp ook een topturner uit voor een inspirerende demonstratie. Vorig jaar was dat voormalig Oranjeturner en voltige-specialist Boudewijn de Vries. De trainingen in de turnhal worden elke dag afgewisseld met stoere outdooractiviteiten. Dit kunnen bijvoorbeeld zijn: spelletjes buiten in de natuur, een potje voetbal en/of badminton, een looptocht naar de beroemde Beekbergse watervallen en het stoken van een kampvuur. Deelnemers overnachten in stevige tenten op het buitenterrein. Voor eten en drinken wordt gezorgd. De laatste avond, zondag 10 juni 2019, is er een gezamenlijke B.B.Q.

Wie mee wil doen aan dit lange en stoere sportweekend, kan zich via de eigen sportclub digitaal opgeven. De kosten bedragen bedraagt € 126,00 per sporter en € 84,00 per trainer. Het aanmeldingsformulier om je op te geven als turner is te vinden via deze link. Het formulier om je op te geven als begeleider is te vinden via deze link. Voor meer informatie kun je kijken op de Facebookpagina van het KNGU Jongensturnkamp of mailen naar commissie@jongensturnkamp.kngu.nl

Artikel en tekst © Sportredactie GymPOWER o.g.v. info Werkgroep © KNGU Jongensturnkamp inclusief poster en foto’s

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.