International Saen Roller Trophy 2019

International Saen Roller Trophy 2019

ZAANDAM – Van 5 tot en met 7 april 2019 werd voor de achtste keer de International Saen Roller Trophy gehouden in sporthal De Struijck in Zaandam, georganiseerd met keurmerk van de CERS/World Skate Europe door de Zaanse Roller Club Pauwin, de thuisbasis van voormalig Nederlands kampioen en succesvol international Michiel Klitsie. Een parel op de Nederlandse sportkalender, met een mooi resultaat voor de thuisclub: elf top-tien-klasseringen waaronder vier medailles, één zilveren en drie bronzen.

Ruim tachtig deelnemers uit Italië, Spanje, Duitsland, België en ook Nederland gaven in verschillende leeftijdsklasses acte de présence op het in de artistieke rolschaatssportwereld hoog aangeschreven toernooi voor figuren en vrijrijden. De locatie, timing van het evenement, het deelnemersveld en de geoliede organisatie zijn de sterke punten van het toernooi, gekoppeld aan het keurmerk van de Europese federatie maakt het aantrekkelijk voor de buurlanden en grootmachten in de sport om hun talenten hier internationale ervaring te laten opdoen.

Mooie figuren en kuren gezien

Er moesten zelfs wedstrijdonderdelen aan het programma toegevoegd worden voor de allerjongste leeftijdsklasses, de ‘Tots’ en de ‘Mini’s’. “Het was een lang maar mooi weekend! Iedereen heeft zijn best gedaan. Mooie figuren en kuren hebben we kunnen zien van alle deelnemers aan deze achtte editie. We kunnen tevreden zijn met het eindresultaat!”, schreef de organisatie van het toernooi in haar persbericht. “We hopen iedereen weer te verwelkomen in Zaandam (heel dichtbij Amsterdam)!” 

Voor het eerst werd hier ook het nieuwe digitale RollArt jurysysteem toegepast, wat een grote stap vooruit is voor de sport en het toernooi. Charissa Burgers, net als Klitsie één van de trainsters van thuisclub Pauwin benutte dit optimaal door tijdens dit weekend haar diploma ‘Technical specialist Roll Art free skating’ te halen als jurylid. De invoering van het nieuwe jureringssysteem brengt de sport met rasse schreden naar de next level. Dat dit in Zaandam op deze editie getest kon worden in internationaal verband was met het oog op de grote toernooien dit jaar een grote pre.

Vier medailles voor thuisclub

Namens de Zaanse thuisclub deden onder leiding van hoofdtrainster Guda Pietersma zeven kunstrolschaatsers mee met prima resultaten: Daisy de Wildt pakte het brons bij de ‘Tots’ en Luna van Rossum werd zevende bij de ‘Mini’s’. Ayla Brasz en Claudia Keyner werden bij de ‘Espoirs’ respectievelijk achtste en tiende met vrij rijden en vijfde en achtste met figuren. Nina Vermaat behaalde bij de ‘Cadets’ een vierde plaats met figuren en een tiende plaats met vrijrijden. Bij de Jeugd behaalde Katharina Keyner twee medailles: brons met vrijrijden en zilver met figuren. Charissa Burgers pakte bij de ‘Seniors’ het brons met figuren.

Meer info, beelden en de complete uitslagen zijn te vinden op de Facebookpagina en website van ZRC Pauwin Zaandam alsook op de Facebookpagina van de Saen RollerTrophy 2019.

Artikel © GymPOWER | Credit tekst © Therry da Silva met info en poster van © ZRC Pauwin Zaandam

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.