Turn2Win Toernooi in Sommelsdijk

Turn2Win Toernooi in Sommelsdijk
Foto © Ellen Kievit-Van den doel/Turn2Win Toernooi

Deze diashow vereist JavaScript.

SOMMELSDIJK – Turnclub Turn2Win uit Sommelsdijk heeft dit jaar voor de derde keer de organisatie op zich genomen van een uniek toernooi: het Open Turn2Win Toernooi in drieluik. Op 16 en 30 maart 2019 werden de eerste twee wedstrijddagen gehouden in de wedstrijdhal van sportcomplex De Staver. Op zaterdag 13 april a.s. volgt de derde, waarbij in totaal liefst 1.115 turnsters uit de derde tot en met de tiende divisie in verschillende leeftijdscategorieën en verschillende niveaus deelnemen. Een sportevenement in drieluik dat het turnen op de kaart zet op Goeree-Overflakkee en waar sportplezier op één staat.

Het toernooi is weer een stuk gegroeid ten opzichte van voorgaande jaren (in 2017 380 en in 2018 820 deelneemsters) en is dan ook bezig één van de grootste turntoernooien van Nederland te worden. Het unieke concept waarbij de wedstrijdrondes over drie verschillende data worden verdeeld, slaat aan. Het spreekt in ieder geval de achtenveertig clubs uit Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant aan, die hun turnsters dit jaar massaal hebben aangemeld.

Herinneringsmedaille voor alle deelnemers

De turnsters van turnclub Turn2Win wisten tot nu toe het thuisvoordeel goed te benutten en hielden zich goed staande te midden van het turngeweld. De club heeft de prijzenkast weer kunnen spekken met diverse gouden, zilveren en bronzen medailles. Maar ook wie geen medaille haalt op het Open Turn2Win Toernooi gaat naar huis met een herinneringsmedaille. “Meedoen en plezier in de wedstrijd is belangrijker dan het behalen van een prijs”, is de filosofie van de organiserende club.

Daarom is er ook ruimte voor ‘Pre-Instap'( 7-8 jaar) “Onze insteek is dat deze meisjes in een rustige omgeving op een prettige wijze wedstrijdervaring op kunnen doen.” Vanaf jeugd 2 t/m Senior heeft de organisatie van het Open Turn2Win Toernooi gekozen om iedereen in deze categorieën de mogelijkheid te bieden om voorgeschreven oefenstof te turnen (D+R), om dit toernooi ook voor oudere turnsters laagdrempelig te houden.

Toernooi komt op mooi moment in seizoen

Het toernooi komt op een mooi moment in het turnseizoen, waarbij een deel van de turnsters al klaar is met de competitie en anderen zich nog voorbereiden op het vervolg richting NK of landelijke Bondsfinale. Aan de geleverde prestaties op de twee voorgaande wedstrijddagen was te zien dat er hard is getraind om een zo hoog mogelijke score te behalen. Als je in Sommelsdijk wil winnen, dan is dat van doorslaggevend belang. De concurrentie is groot en sterk.

Wat het toernooi verder onderscheidt, is dat de organisatie aan de sportclubs die turnsters inschrijven geen verplichting oplegt om juryleden te leveren en ook niet een bedrag in rekening brengt als dit niet gebeurt. Juryleden die bereid zijn om mee te werken met dit toernooi krijgen van de organisatie zoals gebruikelijk naast eten en drinken een vergoeding, inclusief reiskosten. Tijdens de laatste wedstrijddag op zaterdag 13 april zal er op drie verschillende banen tegelijk geturnd worden.

Laatste wedstrijden op zaterdag 13 april 2019

Voor iedereen die geïnteresseerd is in deze tak van sport, is het mogelijk om te komen kijken in De Staver. De wedstrijden zijn van 8:00 tot 18:00 uur en de toegang is gratis. Meer informatie, inclusief de uitslagen en foto’s van de voorgaande wedstrijden, is te vinden op de Facebookpagina en de website van turnclub Turn2Win Sommelsdijk.

Artikel © GymPOWER | Tekst met info en beelden © Turn2Win Sommelsdijk | Foto’s © Ellen Kievit-Van den Doel/El-Foto.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.