Vele Nederlandse acroteams naar FIAC

Vele Nederlandse acroteams naar FIAC

PUURS-SINT-AMANDS – Van 12 tot en met 14 april 2019 wordt in Puurs-Sint-Amands, België, de Flanders International Acro cup (FIAC) gehouden tegelijkertijd met een FIG World Cup acrobatische gymnastiek, georganiseerd door Ambitious Pro Gymnastics (APG) in samenwerking de Vlaamse GymFed. Ruim 650 gymnasten uit 23 landen doen mee, waaronder negen acroteams van vier clubs uit Nederland: DOS Monster, De Leleaart Wijchen, Acro Flik-Flak Den Bosch en Acro Academy Noord-Nederland (AANN).

Met coaches, begeleiders en supporters erbij rekent de organisatie op ruim duizend mensen die op het evenement afkomen. Voor even is België daarmee het internationale epicentrum van de acrobatiche sport. De eerste editie van de FIAC werd in 2000 georganiseerd en telde 75 gymnasten uit vijf landen. Dankzij de geoliede organisatie is het door de jaren heen uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende gymsporttoernooien wereldwijd dat al jaren een vast ankerpunt is op de internationale wedstrijdkalender.

Aan de FIAC 2019 doen vanuit Nederland drie teams van DOS Monster mee en drie van De Leleaart. Voor DOS zijn dat de jeugd damesparen Annique ten Braak & Kayleigh Pijpaert en Josefien Emmanuel-Desir & Britt Kleyn; alsook de senior damesgroep Megan Terlouw, Leslie Bordewijk en Djenti Verbrugge. Voor De Leleaart zijn dat de junior II damesgroep Roos Theunissen, Esmee Balvers & Danique Pol, het senior damespaar Amber Koppen & Lotus van Zoggel, alsook de senior damesgroep Lisanne Elshof, Sharon Elshof & Faye Hubers.

Aan de FIG World Cup, de laatste in een reeks van vier internationale acrowedstrijden waarna de combinatietrofee uitgereikt wordt, is ook aangemerkt door Nederlandse turnbond KNGU als kwalificatiemoment voor de komende Europese Spelen 2019 in Minsk. Er doen twee teams van Flik-Flak mee die dingen naar de Nederlandse tickets voor deze Spelen: het senior mixed paar Stef van der Locht & Fenne van Dijck en de senior damesgroep Lynn de Bock, Fem van Os & Lotte van Vucht. Namens Acro Academy doet de damesgroep Nanda Huisman, Remke Huisman & Fei Oudhof mee aan de World Cup, die ook in de race zijn voor Minsk.

Namens België, al jaren een grootmacht in de wereldtop in deze gymsport onder leiding van bondscoach Sergey Tretjakov uit Oekraïne, doen drie teams aan de FIG World Cup mee wat het kijkspektakel voor het thuispubliek extra zal vergroten: de senior damesgroepen Talia De Troyer, Britt Vanderdonckt & Charlotte van Royen en Lise De Meyst, Bo Hollebosch en Yana Vastavel, alsook de herengroep Jonas Anthoon, Robin Casse, Hannes Garre en Noam Raj Patel.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina en de website van de FIAC. Het evenement wordt live uitgezonden via livestream, ook te bekijken via de website van de FIAC.

Artikel © Sportredactie GymPOWER  i.s.m. AcroGymPOWER | Tekst © Therry da Silva met een bijdrage van © Martine Hooijenga-Le Duc | Met informatie en beelden uit persbericht, promovideo en banner © APG/FIAC 2019

 

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.