Medailles teams Flik-Flak op TIAC 2019

Medailles teams Flik-Flak op TIAC 2019
Foto © Acro Flik-Flak Den Bosch

Deze diashow vereist JavaScript.

TONBRIDGE – In Tonbridge, Groot-Brittannië, organiseerde de jonge club Tigers Gymnastics Centre op 13 en 14 april 2019 de Tigers International Acro Cup (TIAC). Tigers Gymnastics, enkele jaren geleden opgericht door topcoach Chris Rogers, biedt zelf een ruim programma aan van kleutergym tot internationale acrobatiek, en organiseerde dit toernooi in de sporthal van een nabijgelegen scholencomplex. Naast wedstrijden voor de verschillende “grades” – de niveau’s in het land – waren er ook wedstrijden op FIG niveau. Vijf teams van ACRO Flik-Flak Den Bosch reisden af naar Groot-Brittannië voor deelname aan dit internationale toernooi. Met overweldigend succes: met een keer goud en vier maal zilver keerden de teams huiswaarts

Bij de pupillen bestond de competitie uit één combi-oefening, en bij de jeugd uit een een balans- en een tempo-oefening. Er waren hier geen aparte finales, de ranglijst werd bepaald door de totaalscores. Voor pupillen trio Esme van Fuhr, Amber Homminga en Zoë de Wit was het een soort herkansing: op hun vorige Britse toernooi raakten zij geblesseerd. Deze keer namen zij een mini-revanche: met een prachtige oefening die maar liefst met een 26,300 beloond werd grepen zij het zilver. Zij hoefden alleen Isobel Davies, Megan Cowling en Abi Read van de Engelse club Heathrow boven zich te dulden maar lieten vele andere teams achter zich.

Herkansing en mini-revanche met het zilver

Bij de jeugd driemaal zilver voor de teams van Flik-Flak. Damespaar Guusje van Vugt en Nikky van Berkom zette twee stabiele oefeningen neer die hen op de tweede trede van het erepodium bracht met een totaal van 51,950. Ze lieten daarbij Engelse, Ierse en Italiaanse teams achter zich en keren trots huiswaarts. De sterke balansoefening van het duo Maia Watt en Anna Tearney van East Kilbride leverde hen in deze categorie het goud op. Ook het gemengd paar Joep Sauvé en Ismay de Wit kijkt met trots terug op het toernooi. Hoewel zij hun meerdere moesten erkennen in Lewis Hays en Freya Lane van King Edmund werden de andere concurrenten verslagen en kregen ook zij een prachtige zilveren medaille omgehangen dankzij hun score van 51,400 punten.

De derde zilveren medaille in deze leeftijdscategorie was voor het trio Lynn Kremers, Lynn van Vught en Britney Bordewijk, een team dat nog maar kort bij elkaar is maar hier toch twee sterke oefeningen neerzette. Het werd nog spannend in de top: winnaars Arianna Lawior, Sacha Home en Karla Hillcoat wisten uiteindelijk met een prachtige tempo-oefening de strijd om het goud te winnen.  Getuige de prachtige scores op dit toernooi – 52,650 – kan het trio de Nederlandse plaatsingswedstrijden met vertrouwen tegemoet zien.

Naast vier zilveren ook gouden medaille

En naast deze vier prachtige zilveren medailles werd er ook nog een gouden medaille binnengesleept. En hoe! Het trio Mila te Lam, Zola Vorstius Kruijff en Kaya Honders had in de junioren 1 wél een finale en de scores van alle drie de oefeningen werden opgeteld in de ranglijst. Met een totaalscore van 80,100 (en een voorsprong van ruim een punt op de nummer twee) namen ze verdiend het goud in ontvangst. Ze hadden daarbij onder andere de hoogste technische score in hun categorie: een 17,600 voor hun tempo oefening én de hoogste artistieke waarde, een 8,800 voor hun combi.

Met een oogst van vijf medailles voor vijf teams kan stichting Flik-Flak zeer tevreden terugkijken op dit toernooi. Voor de teams zelf was het waardevolle ervaring om zich internationaal te meten met de concurrentie. Meer informatie, inclusief de complete uitslagen, zijn te vinden op de Facebookpagina van het toernooi en de website van Tigers Gymnastics.

Artikel © GymPOWER i.s.m. AcroGymPOWER | Tekst © Martine Hooijenga-Le Duc | Foto’s verstrekt door © Acro Flik-Flak Den Bosch/Cynthia Homminga-Wiemers

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.