Vacatures begeleiding EK-teamgymteam

Vacatures begeleiding EK-teamgymteam

BEEKBERGEN – De Landelijke Technische Commissie Groepsspringen van de KNGU is op zoek naar trainers/coaches, een choreograaf en een fysiotherapeut die de Nederlandse teams willen begeleiden in het traject naar de Europese Kampioenschappen Teamgym 2020, die in Kopenhagen, Denemarken, gehouden zullen worden.

Vacatures begeleidingsteam Oranje

Foto FB © UEG © LTC GS KNGU: Junior mixed team, finalist EK Teamgym Odivelas 2018

Na het instellen van een werkgroep en het opstarten van open regiotrainingen op verschillende plaatsen in Nederland om meer sporters, clubs en trainers kennis te laten maken met de sport die minitrampolinespringen combineert met tumbling en dans, zet de LTC Groepsspringen haar initiatief door met het uitschrijven van vacatures voor een begeleidingsteam dat de Nederlandse selectie kan kneden en inspireren tot grootsere daden op het volgend EK. Reageren op de vacatures voor hoofd- en assistent-trainer/coach en choreograaf kan tot 24 mei 2019 via teamgym@groepsspringen.kngu.nl De fysiotherapeut heeft de tijd tot 28 juni 2019.

Aanmelden deelnemers EK-traject 2020

Overigens kunnen ook sporters zich aanmelden voor het nieuwe traject richting de EK van 2020 in Denemarken. De sluitingsdatum voor inschrijving is 31 mei 2019. Na vaak in de buurt van een finaleplaats te eindigen, wist het junior mixed team van Oranje op het EK 2018 daadwerkelijk de eindronde te halen. Dat smaakt naar meer en dit keer zijn de voorbereidingen nog serieuzer aangepakt. Trainers/coaches in deze sport krijgen de kans zich te scholen bij een internationale cursus level 1 onder auspiciën van de Europese gymfederatie UEG van 14 tot en met 16 juni 2019 in Praag, Tsjechië. Aanmelden kon tot 30 april 2019.

Open Regiotrainingen Teamgym 2019

Er zijn zes Open Regiotrainingen Teamgym in Zuid, West, en Oost-Nederland gepland in 2019. Sporters uit het Noorden kunnen aansluiten bij Oost. Inmiddels zijn er vier succesvol afgewerkt: in Stede Broec, Sittard en Rijssen (twee keer). De overige twee in het voorjaar staan gepland op 1 juni 2019 in Vlaardingen en op 29 juni 2019 in Sittard. Alle niveaus zijn welkom. De trainingen zijn laagdrempelig zodat zoveel mogelijke (gym)sporters kennis kunnen maken. Er zijn al trampolinespringers en turners meegedaan, die deze nieuwe springsport wel zagen zitten.

Topspringer Milco Abrahams die een Olympische droom koestert met trampolinespringen en met dubbelminitrampolinespringen (DMT) zich al voor het W(J)K 2019 in Tokyo heeft gekwalificeerd, heeft aangegeven Teamgym op zijn bucketlist te hebben staan. Het lijkt hem zeker een uitdaging om zijn spongkracht en -kunde verder te verkennen en ook deze springsport te testen, zoals hij ook al heeft gedaan met freestyle springen en X-diving.

Coördinator Anita Teunissen-Lammertink, die in de afgelopen vier jaar twee trajecten met junioren en senioren begeleidde richting de EK van 2016 in Maribor, Slovenië en de EK van 2018 in Odivelas/Lissabon, Portugal, verklaarde tegenover GymPOWER: “Het is mooi om het teamgymgevoel en euforie om het succes nu met elkaar te kunnen doorzetten in de regionale Teamgym-trainingen […] Trainers, coaches en sporters uit het hele land hebben toegezegd mee te werken en bij te dragen. Met elkaar gaan we Teamgym onder de aandacht brengen bij alle sporters in Nederland en ze ervoor enthousiasmeren: wat het is, wat je moet doen en kunnen en hoe leuk het is!”

Enige club met teamgym-tumblingbaan

In de tussentijd kwam er ook minder goed nieuws voor de teamgymsport in Nederland. Op 11 april 2019 publiceerde het Noord-Hollands Dagblad een artikel waaruit bleek dat GTS Stedebroec (met ruim 400 leden), één van de clubs die meewerkt met de Open Trainingen Teamgym 2019 van de LTC Groepsspringen, haar locatie dreigt kwijt te raken en overweegt zichzelf op te heffen. Dit zou voor de teamgymsport in Nederland een grote klap zijn, omdat deze de enige in Nederland is met een tumblingbaan die aan de eisen van teamgym voldoet en zodoende de juiste trainingsfaciliteiten kan bieden voor wie zich wil voorbereiden om aan internationale (titel)toernooien deel te nemen. Teamgym The Netherlands riep daarom op haar Facebookpagina om de online petitie te tekenen. Er werden 1340 handtekeningen vergaard en deze werd op 23 april 2019  op het gemeentehuis van Stede Broec in Bovenkarspel aan de Wethouder aangeboden.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de LTC Groepsspringen en de website van de KNGU.

Artikel © GymPOWER | Credits © tekst © Therry da Silva | Credits beelden © UEG & © LTC Groepsspringen KNGU (Inzet: begeleidingsteam Jong Oranje mixed team, finalist EK 2018)

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.