Acrosucces bij Testevent Europese Spelen

Acrosucces bij Testevent Europese Spelen
Foto FB © Belarus.ag.5

MINSK – In de aanloop naar de tweede editie van de Europese Spelen in Minsk, Wit-Rusland, werden tussen 25 april en 5 mei 2019 het ‘Testevent Gymnastics’ gehouden voor alle gymsporten die volgende maand op het programma zullen staan: dames- en herenturnen, ritmische gymnastiek, trampolinespringen, aerobic en acrobatische gymnastiek. Bij de laatste deden de twee acroteams van Nederland mee met veelbelovende resultaten.

Het doel van deze wedstrijden voorafgaand aan het titeltoernooi is zowel om zowel de faciliteiten als de organisatie en het wedstrijdformat te kunnen testen. Voor de deelnemers een welkome kans op extra wedstrijdervaring alsook een eerste kennismaking met de locatie en concurrentie. Voor de gelukkigen die hiervoor uitgenodigd zijn door de Europese gymnastiekfederatie UEG, naast de lokale delegaties uit Wit-Rusland, een mooie bonus in de voorbereiding op deelname aan dit evenement.

Wat Nederland en de artistieke sporten betreft, hebben alleen twee acrobatische teams zich tot nu toe definitief gekwalificeerd voor de Europese Spelen volgens de informatie op de officiële website van TeamNL van de NOC*NSF:  het mixed par Stef van der Locht en Fenne van Dijck en het damestrio Fem van Os, Lynn de Bock en Lotte van Vught. Beide teams trainen bij Acro Flik-Flak in Den Bosch. Het zijn dan ook deze twee teams die uitgenodigd zijn om namens Nederland aan het ‘Testevent Gymnastics’ in Minsk mee te doen.

De officiële informatie (inclusief de uitslagen) van het Testevent is nog summier verstrekt door de Wit-Russische wedstrijdorganisatie, het EOC en de UEG. De Nederlandse delegatieleider Emil Buijs en de club van beide trio’s posten op hun (social) media wel informatie, waarin melding wordt gemaakt van een succesvol optreden voor beide acroteams. Het trio De Bock, Van Vugt en Van Os zou voor zowel balans (27,280) als voor tempo (27,580) en combi (27,150) de derde score van de damesgroepen hebben weten te behalen, waardoor ze met met drie bronzen medailles huiswaarts keren.

Het mixpaar Van der Locht en Van Dijck wist zelfs nog hoger te scoren. Met een 27,210 voor balans, maar liefst een 28,230 voor tempo en een prachtige 28,340 voor hun combi kan ook dit team met trots terugkijken op het testevent. Het niveau in hun categorie lag dusdanig hoog dat ze ondanks de mooie punten driemaal net buiten het podium grepen met een vierde plaats. De resultaten bieden vertrouwen voor de eind juni te houden Europese Spelen.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina de van de Wit-Russische gymnastiekfederatie.

Artikel © GymPOWER i.s.m. AcroGymPOWER | Tekst © Martine Hooijenga- Le Duc | Credits foto inzet: screenshot FB © Belarus.ag.5; FB © Emil Buijs en FB © Acro Flik-Flak Den Bosch

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.