Van der Lei’s Amilia weer in De Skâns

Van der Lei’s Amilia weer in De Skâns
Foto © Therry da Silva

Op Moederdag, zondag 12 mei 2019 bracht het gezelschap van Van der Lei Showproducties o.l.v. artistiek leider Margje van der Lei wederom ‘Amilia’ in Theater De Skâns in Gorredijk. Aan deze nieuwe, magische theatershow, geschikt voor alle leeftijden, zit meer dan een jaar voorbereiding met medewerking van ruim zestig artiesten, zangers, dansers en acrobaten mee, waarvan vele met diepe ‘roots’ in de (acro)gym-, dans- en cheersportwereld. 

Na de geslaagde start met shows try-outs op 29 en 31 maart 2019 was de derde voorstelling op 12 mei 2019 in het knusse Friese theater een ideale gelegenheid voor een familie-uitje om alle moeders en hun kinderen op deze speciale dag te trakteren op het boeiend kijkspektakel van ‘Amilia’. Leuk was dan ook dat artiest en BN-er Tim Douwsma, één van de zonen van Margje van der Lei, ook de voorstelling bijwoonde en zijn grote bewondering uitsprak voor hoe deze theatershowproductie met een mix aan acrobatiek, circus, theater, revue, live zang en muziek is neergezet door zijn moeder en haar gezelschap. De try-outs waren zo’n succes dat na de zomervakantie de show Amilia te zien zal zijn in diverse theaters in Nederland. Een ruwe diamant zal dan zeker kunnen uitgroeien tot één van de mooiste shows van Nederlandse makelij.

Acrobatische theatershow voor alle leeftijden

Poster © Amilia

Het theatergezelschap van Van der Lei geeft hiermee een waardig vervolg aan haar succesvolle optreden in de tv-talentenjacht Holland’s Got Talent, waarin ze met het spectaculaire ‘Theatrobatics’ een finaleplaats behaalde en landelijk zichzelf op de kaart zette. ‘Amilia’ voert de toeschouwers mee in de fantastische avonturen en magische dromen die het meisje beleeft op oma’s zolder. Als het doek zich opent word je vanaf het eerste moment gefascineerd en verrast door wat de acrobaten, artiesten en dansers allemaal kunnen en tonen. Tim Douwsma: “Deze show zit vol entertainment. Als je mij zou vragen om er één ding uit te pikken, dan zou ik dat niet eens weten. De overgangen van zang, dans, acrobatiek en theater…alles zit erin. Dat maakt volgens mij deze show ontzettend uniek.

In de aftervideo van GymPOWER op YouTube (zie de link bovenaan dit artikel) vertellen de artiesten achter de schermen zelf over hun enthousiasme over deze show. Van bekende acrobaten tot dansers en cheerleaders, van variété-artiesten tot acteurs en zangers. De reacties van bezoekers waren ook zeer positief: “De combinatie van zang en acrobatiek is echt ontzettend leuk”; “Flitsend en heel mooi om naar te kijken”; “Als je het programmaboekje leest, klopt het verhaal heel goed met hoe de show gespeeld wordt, echt heel leuk”; “Heel veelzijdig, ik heb grote diversiteit gezien, dans, thema’s, kleuren, muziek, ik was aangenaam verrast”; en: “Ik heb me geen moment verveeld, ik was geboeid, de hele middag”.

Amilia is topshow met kwaliteit voor theatertour

Bovenal is de eensluidende conclusie algemeen: “De show verdient het zeker om verder Nederland in te gaan. Het is heel leuk om naar te kijken, iets wat je normaal niet ziet in het theater. Dit is echt iets nieuws.”  Amilia is een topshow die de kwaliteit en potentie in zich heeft om het grote publiek in Nederland te bekoren en de acrobatische sport-, dans- en theaterwereld dichter bij elkaar te brengen. Amusement en entertainment voor elke leeftijd volgens een uniek concept van Nederlandse makelij, die je zeker niet moet missen. Doel is dan ook met de show op theatertour te gaan in Nederland. De eerste theaters hebben zich hiervoor al gemeld.

Meer informatie over ‘Amilia’ is te vinden op de website van Van der Lei Producties en op de Facebookpagina van Amilia. Een aftervideo van GymPOWER, met actiebeelden en interviews met Margje van der Lei, Tim Douwsma en crewleden van Amilia, is te bekijken op ons Youtubekanaal via de link bovenin dit artikel.

Artikel © GymPOWER | Credits tekst en inzetfoto © Therry da Silva | Credits video(beelden) en interviews © Casper Beijn | Credits fotografie © Van der Lei Showproducties/fotografe © Willy Wilpstra

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.