Halve acrofinales C-lijn in Den Bosch

Halve acrofinales C-lijn in Den Bosch
Detail foto © CCO Zaandam

DEN BOSCH – In het weekend van 11 en 12 mei 2019 werden in De Plek in Den Bosch de eerste halve finales gehouden in de acrobatische gymnastiek, georganiseerd door Acro Flik-Flak Den Bosch in samenwerking met de Landelijke Technische Commissie Acrogym van de KNGU. In diverse leeftijdscategorieën en samenstellingen kwamen de ruim honderdtwintig acroteams op C-niveau die zich hiervoor gekwalificeerd hadden in actie. Een belangrijk moment in het seizoen en een mijlpaal om hier te kunnen staan. Winnen hier of eindigen in de top drie of vier van het klassement betekende ook plaatsing voor de landelijke finales in Rotterdam Ahoy volgende maand.

De spanning was daarom te snijden in de oerspannende wedstrijdrondes. Dat ene moment wanneer al je inspanningen bij elkaar komen en je een hartslag verwijderd bent van alles waar je hard voor gewerkt hebt, zoals wijlen Whitney Houston al in 1988 uit volle borst bezong in haar ode aan de Olympische Spelen.

De halve finales voor de C-lijn zijn een belangrijk moment voor de teams. Slechts drie of vier teams per categorie van alle gekwalificeerde teams mogen per dag door naar de landelijke finales, terwijl tientallen teams al vóór deze halve finales afgevallen zijn. Deze finales, door de KNGU bondsfinales genoemd maar in de wandelgangen door de sporters zelf als NK benoemd en gevoeld, zijn het doel waar alle teams naar toe werken. Slechts een enkeling kan dat doel bereiken.

Op AcroGymPOWER wordt, in de aanloop naar de ontknoping van het seizoen tijdens het finaleweekend van de KNGU in Rotterdam Ahoy, het wedstrijdverloop van alle plaatsingswedstrijden in alle vijf niveaus in de acrobatische gymnastiek bijgehouden, waarbij de top drie per categorie wordt vermeld en clubs hun mooiste foto’s kunnen delen. Dus ook van deze halve finales op C-niveau. Een mooi en tijdloos overzicht van de verrichtingen en prestaties dat de power toont van één van de spectaculairste (gym)sporten van Nederland.

Meer lezen kan op het blog van AcroGymPOWER op Tumblr. AcroGymPOWER post ook op Facebook en Instagram.

Artikel © GymPOWER i.s.m. AcroGymPOWER | Credits tekst en verslag © Martine Hooijenga-Le Duc | Credits foto: verstrekt door © CCO Zaandam

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.