DVO organiseert laatste PW TRS MidWest

DVO organiseert laatste PW TRS MidWest

DORDRECHT – Op zaterdag 18 mei 2019 organiseerde gymnastiekvereniging DVO, i.s.m. de DTC Trampolinespringen van MidWest, in de mooie, ruime, hoge sporthal aan de Sportboulevard Dordrecht de vijfde en laatste plaatsingswedstrijd individueel tevens derde plaatsingswedstrijd synchroon voor trampolinespring(st)ers in de derde en vierde divisie in MidWest en ZuidWest. In een ontspannen sfeer in de mooie, ruime hal kwamen veel vrijwilligers op de been om alles in goede banen te leiden. De oefeningen werden door de enthousiaste deelnemers in de diverse leeftijdscategorieën op niveau naar kunnen uitgesprongen. GymPOWER nam in de middag een kijkje en sprak de organisatie, sporters, trainers en juryleden over dit belangrijk moment in het seizoen en hun dromen, doelen en idealen. Er werd nu in ieder geval al uitgekeken naar hun ‘NK’ komende maand in Rotterdam Ahoy.

Screenshot video © Casper Beijn: interview met trainsters Ingeborg Derksen-Buntsma van DVO Dordrecht

DVO Dordrecht heeft al vijf jaar een afdeling trampolinespringen en heeft gestaag aan een selectie in deze gymsport gewerkt. Het organiseren van deze wedstrijd is voor de club een bekroning van dit proces, zeker omdat hier ook haar sporters serieus staan te springen om een plaats in de landelijke finales. We spraken de trainsters van DVO, Ingeborg Buntsma en Sandra Blok, maar ook enkele sporters zoals vlaggendrager Björn Christiaans.

Foto © Therry da Silva

Ook Collin Remis (goud met 77,550 punten bij de senior heren 3de divisie MW), Nicole Bouwmeester (zilver met 80,100 punten bij de senior dames ZW, achter Katelyn Dodenbier van OSV Synergos Sliedrecht die het goud behaalde met 81,400 punten) alsmede Tom van de Voorde die blij was om de sterke concurrentie te verslaan in eigen huis (goud met 72,500 punten bij de Jeugd II 4e divisie, vóór Gino van Loon van OSV Synergos Sliedrecht die tot 71,450 punten kwam). Trainsters Buntsma en Blok waren trots op de prestaties van al hun springers en waarom ook heel content met de organisatie van deze wedstrijd en moedigden andere clubs aan om ook zo’n wedstrijd te organiseren. Een stimulans voor de sporters.

DVO Dordrecht steunt Pro Patria Zoetermeer

Trainsters Buntsma en Blok vertelden ook hoe de Dordtse club het hart en de deuren opende voor de trampolinespringers van gymnastiekvereniging Pro Patria Zoetermeer die de week ervoor getroffen werd door een brand in de eigen hal met o.a. veel water- en roetschade voor de trampolines. Dat was een grote schok in de trampolinewereld maar zeker ook voor de springers van Pro Patria. Op de wedstrijdvloer draaide het alleen maar om het trampolinespringen en moedigde iedereen ze aan.

Screenshot video © Casper Beijn: interview met Ashley Kuiper van Pro Patria Zoetermeer

We spraken o.a. springsters Malike Bodaan en Ilona Wensink van Pro Patria Zoetermeer die over hun wedstrijd vertelden. Dit illustreert de sportmentaliteit die de sport siert: gedeelde smart is halve smart, gedeelde vreugde is dubbele

Screenshot video © Casper Beijn: Briefing trainster Margarita De Windt met team Pro Patria Zoetermeer

vreugde. We spraken hoofdtrainster Marguerita de Windt over de Zoetermeerse springers het beste van hebben weten te maken met de steun van velen die begaan zijn met het lot van de getroffen gymsportclub. Dankbaarheid en respect overheerst dat de sporters gefocust kunnen blijven richting Ahoy. In het team van Pro Patria Zoetermeer op de vloer in Dordrecht stond ook Ashley Kuijper die dit seizoen een bijzondere comeback maakt en ons vertelde over haar motivatie en passie voor het trampolinespringen.

Oud-Oranje-international Gerlissa van de Groep

Screenshot video © Casper Beijn: Gerlissa van de Groep coacht springsters Total Gymnastics Bunschoten

Een derde inspirerend verhaal dat we mochten optekenen was dat van Total Gymnastics uit Bunschoten, die dit seizoen trampolinespringen in haar sportaanbod heeft opgenomen onder de bezielende leiding van voormalig Oranje-international Gerlissa van de Groep. De jonge springers deden goed mee in deze wedstrijd en je kunt zien dat een nieuwe club met frisse coachingpower een aanwinst is voor deze sportwereld.

Screenshot video © Casper Beijn: interview met Rien de Ruiter

We spraken ook met Rien de Ruiter, één van de nestors van het trampolinespringen in Nederland, die ‘still going strong’ op z’n 74ste hier weer achter de jurytafel zat om zijn bijdrage te leveren en zichtbaar genoot van het trampolinespektakel. Zoals altijd was De Ruiter op de hoogte van alle ontwikkelingen in de sport en was hij zeer begaan met de laatste ontwikkelingen in de sport die hem zo na aan het hart ligt. Hij had zo een eigen idee wat te doen om de sport ook op dit niveau verder te brengen en deelde dat voor de camera van GymPOWER.

Deelname negentig springers van tien sportclubs

Foto © Therry da Silva

Ruim negentig springers van tien gymnastiekverenigingen uit MidWest en ZuidWest (Pro Patria Zoetermeer, OSV Synergos Sliedrecht, GV Sportuna Spijkenisse, SV OMNIA Aalsmeer, DVO Dordrecht, GTV Total Gymnastics Bunschoten, GV Gym XL Amersfoort, GV De Springbokken Soest, CGV Agilitas Bunschoten) stonden op de grote trampolines in Dordrecht. Ook hier sprongen ze eerst in de kwalificatieronde twee reeksen (de verplichte en de vrije oefening), waarna de beste in de finale een oefening deden.

Foto © Therry da Silva

Na deze laatste wedstrijdrondes in het individueel en synchroon springen konden de lijst opgemaakt worden welke springers en springsters uit dit district doorstromen en hun opwachting mogen maken in de landelijke finale op 22 en 23 juni 2019 in Rotterdam Ahoy. Net als bij andere gymsporten hebben de sporters uit deze divisies een lange weg afgelegd om daar te mogen staan, wat dan ook de bekroning is op het seizoen voor hen en hun club.

Beeldverslagen GymPOWER en complete uitslagen

In de beeldverslagen kun je de actiebeelden en interviews van GymPOWER op deze dag bekijken en een impressie kijken van het springspektakel in de Sportboulevard in Dordrecht. (Er volgt ook een slideshow met de beste actiefoto’s). Het was een kijkje diep in de kweekvijver van het trampolinetalent in Nederland, waar clubs, -trainers/coaches en -juryleden zich inzetten voor het begeleiden, ontwikkelen en koesteren van de passie en kunde van jonge en oudere springers in deze gymsport. Meer informatie over deze wedstrijd en het trampolinespringen is te vinden op de internetmedia van DVO Dordrecht. De complete uitslagen zijn te vinden op de website van de KNGU.

Artikel © GymPOWER | Credits verslag onder persaccreditatie © GymPOWER: tekst en fotografie © Therry da Silva| video(beelden) en interviews © Casper Beijn

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.