Open dagen in vakantievilla AANN

Open dagen in vakantievilla AANN
Foto © Acro Academy Noord-Nederland

GASSELTERNIJVEEN/MARUM – Op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2019 zal er een Open Dag gehouden worden door Verloterij.nl. Het publiek mag komen kijken bij de vakantievilla op het Drentse park Hunzedrôme aan de Zuiderdwarsdijk 72 in Gasselternijveen die door de Groningse (acro-)gymclub Acro Academy Noord-Nederland (AANN) in een spectaculaire actie verloot wordt. Proefliggen in de bedden, rondkijken in de keuken en genieten op het terras: kom alle details van de woning met eigen ogen in het echt bekijken! 

Foto © Acro Academy Noord-Nederland

De vakantievilla  is de hoofdprijs van deze loterij die door de gymclub gehouden wordt om hun grote droom  – een eigen topsporthal  – te kunnen financieren. Omdat hun sport acrogym niet Olympisch is, moeten de gymnasten alles zelf betalen. Het vakantiehuis op het Villapark Hunzedrome staat aan het water en is een goed onderhouden vrijstaande recreatievilla voor zes personen, ter waarde van €150.000. De woning is volledig geïsoleerd en is voorzien van 3 slaapkamers (waarvan één beneden). Bovendien wordt de woning volledig gemeubileerd geleverd.

De woning is gebouwd in 2007 en staat op een kavel van 388m² eigen grond. Het vakantiehuis komt vrij op naam te staan van de winnaar, die mag kiezen om er zélf vakantie te gaan vieren, het huis te verhuren en zo een extra inkomstenbron te krijgen, of het huis weer te verkopen. Omdat iedereen natuurlijk deze villa wil winnen wil de Acro Academy alle gegadigden in staat stellen om het huis persoonlijk te komen inspecteren. Zowel op zaterdag als op zondag zal tussen 11:00 en 16:00 uur de mogelijkheid zijn om het huis van binnen en buiten te bekijken.

Grote winkans met vele topprijzen

Het gaat bij deze verloterij voor iedereen om een win-win-situatie. Naast de villa zijn er nog vele andere prijzen te winnen, zoals een vakantiereis ter waarde van € 2.500,00, een gloednieuwe Renault Clio en een televisie of cadeaukaart van Bol.com t.w.v. €100,00. De winkans met 33.000 loten is groot, de winnaars winnen mooie prijzen, maar ook iedereen die een lot koopt draagt bij aan een goed doel: aan de toekomst van de jonge sporters en van de acrosport in Nederland. Jorrit Veenstra, één van de hoofdtrainers van AANN legde aan GymPOWER uit waarom gekozen is voor deze actie: “Zo’n verloterij is bijzonder, in Nederland is het slechts vijf à zes keer eerder gedaan maar dan voor heel andere doelen. Nog nooit eerder is dit door een gymclub gedaan. Ouders van onze club waren bezig om het te verkopen en vroegen of het ook een idee was voor deze verloting. Na contact met Stichting Verloterij is de bal gaan rollen. In eerste instantie moesten ze er nog over nadenken, maar ze vonden het verhaal erachter zo goed en het doel zo interessant, dat ze in meegingen.”

AANN is een paar jaar geleden opgericht om de acrobatische gymnastiek in (Noord) Nederland naar een hoger level te helpen brengen en deze actie past naadloos in dat plan. Met de opbrengsten van de verloterij wil AANN haar eigen teams en gastsporters uit de regio beter kunnen faciliteren, zoals voor de internationale (titel)toernooien waarvoor ze zich kunnen kwalificeren en 15 tot 20 uur per week voor trainen: Europese en wereldkampioenschappen, wereldbekerwedstrijden en (Olympische Jeugd-, Europese en Wereld) Spelen. Veenstra: “Ons belangrijkste doel met de verloting is een betere accommodatie te realiseren voor ze. Daar hebben ze nu het meest profijt van. Ons huidig huurcontract loopt nog twee jaar door.”

Foto © Acro Academy Noord-Nederland

Unieke verloting in gymsportwereld

De unieke verloting, die op 10 mei 2019 van start ging, loopt tot nu toe boven verwachting en gaat het hele land door, wat een extra positief effect heeft voor de acrogymsport. Veenstra: “We zitten al op het dubbele van onze meest gunstige prognose wat de verkoop van de 33.000 loten betreft. Vooral door de prijs van € 33,00 per lot ten opzichte van € 100,00 bij vergelijkbare loterijen is het erg gewild. Daarbij blijkt 90% van degenen die een lot kochten, acrogym helemaal niet te kennen. Ze zijn geraakt door de bijzondere actie.” 

De verloting heeft ook de aandacht van de pers getrokken. Het is één van de tofste en origineelste crowdfundacties ooit in de (gym)sportwereld die in het oog springt en de fotogenieke sport op de kaart zet. Veenstra: “Alle media in het noorden hebben er al aandacht aan besteed. Bij het startschot begin mei was RTV Noord aanwezig die reportages maakte voor radio en tv. Geweldig!”

Hoe vinden de sporters van AANN het nou zelf? Tussen alle trainingen en belangrijke wedstrijden door, wordt zo’n actie opgezet voor hen. Veenstra: “Die vinden het zelf hartstikke leuk, ze zijn met hun ouders heel betrokken bij de actie, verkopen ook zelf loten, flyeren, zetten het online en doen diverse acties. Zoals dit weekend, op Oerrock, een groot muziekfestival in Ureterp, waar we demo’s doen met de meeste van onze sporters.” Dat wakkert meteen het grote animo aan om de hoofdprijs van de verloterij, de vakantievilla in Gasselternijveen van dichtbij te gaan bekijken tijdens de open dagen ditzelfde weekend.

Online lotenverkoop via Verloterij.nl

Loten zijn voor alle belangstellenden te koop via de website Verloterij.nl en kunnen gekocht worden tot en met 9 november 2019, op welke dag de trekking zal plaatsvinden onder toezicht van een notaris.  Mochten er niet genoeg loten verkocht worden, dan krijgen de deelnemers hun inleg terug, waardoor risicoloos meegedaan kan worden aan deze verloterij.
Meer informatie is te vinden op de website en de Facebookpagina & website van Acro Academy Noord-Nederland en de website & Facebookpagina van de Verloterij.nl. Loten kun je bestellen via deze link op de website van Verloterij.nl

Artikel © GymPOWER i.s.m. AcroGymPOWER | Credits tekst © Therry da Silva | Credits beelden © Acro Academy Noord Nederland (AANN) | Credits interview met Jorrit Veenstra © Casper Beijn

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.