Mooie prestaties op Guimagym RG Cup

Mooie prestaties op Guimagym RG Cup
Screenshot Livestream © Guimagym RG Cup Guimarâes - Portugal 2019

GUIMARÂES – Van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni 2019 namen Yasmin van Es en Cheyenne Stoffer namens Nederland deel aan de eerste editie van de internationale Guimagym Cup 2019, dat gehouden werd in Guimarâes, Portugal. Aan het goed bezette toernooi deden ritmisch gymnastes mee uit o.a. Rusland, Oekraïne, Hongarije, Spanje, Frankrijk, Brazilië en Portugal. Van Es werd twee keer vierde, Stoffer wist beslag te leggen op vier bronzen medailles. Een topprestatie voor Nederlandse begrippen.

De twee senior gymnastes van respectievelijk RDG Academy Hoofddorp en GTV De Badhoeve Amsterdam konden hier staan, omdat ze zich begin dit jaar wisten te kwalificeren voor deelname aan dit soort toernooien met FIG-keurmerk en daardoor ook de beloftestatus van het NOC*NSF toegekend kregen.

Beeldcitaat Livestream © Guimgym Cup RG Guimarâes 2019: Cheyenne Stoffer

De eerste wedstrijddag in Guimarâes, zaterdag 1 juni 2019, was voor de allroundcompetitie. Stoffer wist met enkele topscores voor Nederlandse begrippen de derde plaats in het eindklassement te bezetten. Extra bijzonder was dat ze op het erepodium plaats nam naast twee topgymnastes: de Oekraïnse Olena Dyachenko (eerste) en de Russische Polina Lyutikova.

Internationaal persoonlijk record

GTV De Badhoeve Amsterdam schrijft in haar webverslag over de wedstrijd: “Cheyenne begon de wedstrijd onzeker, maar met een uitstekende knots- en lintoefening werkte zij zich op naar de bronzen plek. Haar lintscore van 13.35 lag slechts 1.05 achter die van Dyachenko.”  In de onderdeelfinales op zondag, verbeterde de ontketende Stoffer haar scores en behaalde ook brons met knotsen, bal en lint. Met hoepel werd ze vierde. Met de knotsenoefening behaalde ze een internationaal PR: 15,15 punten.

Beeldcitaat Livestream © Guimgym Cup RG Guimarâes 2019: Yasmin van Es

Regerend Nederlands kampioene Van Es deed het op de eerste wedstrijddag ook goed en schitterde op de tweede dag met name met haar sterkste onderdeel. RDG Academy Hoofddorp schrijft in haar webverslag: “Zaterdag heeft Yasmin ‘Allround FIG’ een mooie vierde plek behaald en zich hiermee geplaatst voor de finales op zondag. Op zondag verliep haar wedstrijd niet helemaal naar wens. Ze behaalde een mooie vierde plaats met lint. Met hoepel en knots eindigde ze als zesde en met bal als zevende.” 

Twee keer mooie vierde plaats

De twee werden in Guimarâes begeleid en vergezeld door trainster/coach Sanne Kouters van De Badhoeve en internationaal jurylid Martine v.d. Berg. Hun prestatie op dit toernooi in Portugal was dan ook goed nieuws voor de Nederlandse RG-sportwereld die zich opmaakt voor het NK later deze maand in Rotterdam Ahoy. “Wij zijn super trots op deze mooie prestaties van onze gymnasten”, aldus de LTC RG KNGU op haar Facebookpagina.

Meer informatie over de Guimagym Cup Guimarâes 2019 is te vinden op de website en Facebookpagina van de organisatie.

Artikel © GymPOWER | Credits tekst © Therry da Silva | Credits beeldcitaten livestream FB © Gymagym Cup Guimarâes 2019

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.