Weer geslaagd IAG-event in Den Bosch

Weer geslaagd IAG-event in Den Bosch
Foto © Ineke Klaassen

‘s-HERTOGENBOSCH – Het IAG, International Ascension Gymnastics Sportevent & Tournament in de Plek en de Maaspoorthal aan de Marathonloop in Den Bosch, is sinds 2013 in het Hemelvaartsweekeinde een ieder jaar terugkerend fenomeen in het hartje van sportminnend Brabant. Van 30 mei t/m 2 juni 2019 waren er weer vier dagen lang topwedstrijden, shows, demo’s, clinics en andere activiteiten in vele artistieke sporten en andere disciplines waarbij sportplezier de boventoon voerde. Foto- en videograaf Ineke Klaassen nam op de eerste dag een kijkje namens GymPOWER en legde de beelden in bijgaande reportage vast.

Het IAG blijkt nog steeds een grootschalig, multidisciplinair sportevenement waar je je geen moment hoeft te vervelen en eenmaal op het immense terrein opgezogen wordt door alles wat sport in- en uitademt en de ontmoetingen met duizenden mensen uit de hele gymsportwereld en daarbuiten. Alle ingrediënten die in de eerste vijf jaar enthousiast en creatief pionieren uitgevonden en gerealiseerd werden, maakten weer deel van het programma, al dan niet veredeld tot de volgende level of de overtreffende trap om alle leeftijden in beweging te brengen en te entertainen. De passie bij organisatie, vrijwilligers en deelnemers is even groot, die is in de mix tussen kunde en ervaring overgedragen aan de volgende generatie die Nederland op de internationale sportkaart zet met dit bijzonder en geslaagd sportevenement.

Toernooi met bijna alle Olympische sporten

Bij het internationaal multidisciplinair en simultaan toernooi in de ruime wedstrijdhal van de Maaspoort Sports & Evenst hal was bovenal het erepodium bij de huizenhoge borden met het oorspronkelijke IAG-logo, het rood-wit-blauw bubbelig mannetje turnend tussen twee draaiende aardbollen vol vlaggen van alle landen waarvan gymsporters hier hebben gestaan. Dit gaf de immense, druk bezette hal een rustpunt in alle sportieve hectiek op de wedstrijdvloer maar vormde gelijk ook een prachtige omlijsting voor de prijsuitreikingen, huldigingen en nodige selfies. Op het IAG staan is al lang uitgegroeid tot een begrip waar je trots op bent als sporter en trainer, maar deze upgrade van de zaal maakte het dit jaar helemaal groots, wat je ook aan de wedstrijdbeelden en berichten kunt zien die overal online verspreid worden door de trotse deelnemers. Prijs of geen prijs, op het IAG-toernooi staan en deelnemen aan dit veelzijdig sportevenement is één van de hoogtepunten van het seizoen.

Grootste internationaal visitekaartje KNGU

Als vanouds hield het IAG zich aan het wedstrijdformat dat vanaf de start af een revolutie teweeg heeft gebracht in de gymsportwereld door de verschillende disciplines en activiteiten bijeen te brengen in respectievelijk één toernooi/één wedstrijdhal c.q één plek. Nog steeds behelst het IAG het enige toernooi in Nederland waar je de deelnemers uit binnen- en buitenland in wedstrijden van bijna alle Olympische gymsporten in actie kunt zien in dezelfde locatie: turnen, trampolinespringen, ritmische gymnastiek en (sinds de Jeugdspelen van 2018 in Buenos Aires) ook de acrobatische gymnastiek. Met side-events zoals de Bossche Apenkooikampioenschappen, de try-out voor de Wereld Gymnaestrada, de clinic rhönradturnen en – uniek in Nederland – een echte ‘gym for life challenge’ voor demogroepen en jaarlijks gemiddeld 12.000 bezoekers in vier dagen tijd is het Brabantse sportevent het grootste uithangbord en internationale visitekaartje voor gymnastiekunie KNGU. Alle uitslagen, beelden en informatie over het programma, activiteiten, deelnemers en winnaars zijn te vinden op de website en social media van het IAG.

Aftervideo GymPOWER met impressie Dag 1

Fotografe en verslaggever © Ineke Klaassen maakte onder persaccreditatie van © GymPOWER een prachtig beeldverslag van de eerste IAG-dag, waarin ze de passie voor sport en spel op de wedstrijdvloer in diverse disciplines èn in de buitenactiviteiten haarscherp heeft vastgelegd. Deze aftervideo staat op het YouTube-kanaal van de Sportredactie van GymPOWER – zie de link bovenaan dit artikel – en bevat een compilatie nieuwsbeelden van het sportevent en toernooi en geeft een indruk van de #Dutch #IAGpower in Den Bosch in het afgelopen Hemelvaartsweekeinde.

Het verslag van GymPOWER over de acrogymwedstrijden van het IAG-toernooi is te lezen op deze website via deze link.

Artikel en beeldverslag onder persaccreditatie van © GymPOWER i.s.m. AcroGymPOWER | Credits beeldverslag en fotografie © Ineke Klaassen | video-edit © Casper Beijn | tekst algemeen © Therry da Silva | tekst verslag acrowedstrijden © Martine Hooijenga-Le Duc

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.