NSTV KUNST wint turnen op GNSK 2019

NSTV KUNST wint turnen op GNSK 2019
Beeldcitaat foto Instagram © KUNST Nijmegen - Goud TD en brons TH @ SUSA GNSK Amsterdam 2019

AMSTERDAM – Van 14 tot en met 16 juni 2019 werd voor de éénenzestigste keer het SUSA Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (SUSA GNSK) gehouden, dit jaar georganiseerd in Amsterdam met deelname van ruim vijftienhonderd sportende studenten uit dertien steden die streden om de titels ‘Nederlands Studentenkampioen’ en ‘Beste Studentensportstad van Nederland’. De krachtmeting werd gedaan in twaalf sporten, waaronder ook turnen. 

Nijmegen prolongeerde de allround-titel, dankzij ook goud en brons bij keuzesport turnen dames en heren. Vier van de vijf Nijmeegse teams pakten in hun categorie het goud.De turnende studenten van NSTV KUNST hebben de beker voor Nijmegen helpen binnenslepen op de SUSA GNSK 2019 in Amsterdam. Ze wonnen deze competitie bij de dames in een veld met elf studenten-turnteams bij de dames, gevolgd door Utrecht en Groningen op plaats twee en drie. Bij de heren werd het Nijmeegse turnteam derde in een veld met negen deelnemers, achter Delft en Utrecht.

Het GNSK is het grootste, jaarlijks terugkerende multi-sportevenement, een soort nationale spelen voor studenten van Nederlandse universiteiten en hogescholen. SUSA is een uitzendbureau voor studenten en is dit jaar voor het eerst hoofdsponsor. Het evenement kent zeven vaste sporten, zes balsporten – badminton, basketbal, handbal, squash, tennis en veldvoetbal – alsook schermen, waarvan de wedstrijden gemengd of gescheiden voor dames en heren studenten worden gehouden. Daarnaast zijn er per editie keuzesporten – dit jaar vijf waaronder boksen, waterpolo open water, wielrennen en ook het turnen voor dames en heren (eSports, hardlopen en powerliften vervielen) – en demosporten – slacklining, padel, boulderen, roundnet en beachvolleybal -.

 

Tijdens het SUSA GNSK 2019 in Amsterdam stond het thema ‘balans’ centraal: de rol die sport speelt op de mentale en fysieke gezondheid, en dus de leerprestaties van studenten, maar ook op de verhouding tussen studie, sociale contacten en sport tijdens het studentenleven. In dit kader werden de demo-sporten gekozen en workshops aangeboden naast het reguliere wedstrijdprogramma en werd ‘Join for Joy’ als het goede doel van het GNSK 2019 gekozen. Join for Joy zet sport in voor de ontwikkeling van kinderen in Oost Afrika door school aantrekkelijker te maken en kinderen te motiveren naar school te gaan en te blijven door sport en spel: “Sports and play empowers for Life!”

De volgende editie van het SUSA GNSK wordt gehouden van 5 tot en met 7 juni 2019 in Enschedé, georganiseerd door Universiteit Twente. Meer info, beelden en de complete uitslagen zijn te vinden op de Facebook-nieuwspagina, het Instagram-account en website van het SUSA GNSK Amsterdam 2019.

Artikel © GymPOWER | Credit info en beeldcitaten: © SUSA GNSK en © NSTV KUNST (inclusief inzet)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.