Tweede editie North Sea Cup in Hillegom

Tweede editie North Sea Cup in Hillegom
Foto © Therry da Silva

HILLEGOM – Gymnastiekvereniging Jahn Hillegom toonde met de tweede editie van de internationale North Sea Cup op zaterdag 8 juni 2019 in sporthal De Vosse in Hillegom, de ritmische gymnastiek springlevend is en als nooit tevoren groeit en bloeit in Nederland. Qua belangstelling en qua beoefening. Een dag lang van vroeg tot laat traden ritmisch gymnastes aan in de sfeervolle sporthal, waarbij alles en iedereen in roze aangekleed was. Een speelse verwijzing naar de KNGU-huiskleur voor de RG en het Pinksterweekend waarin het toernooi plaatsvond.

Foto © Therry da Silva

Er deden ritmisch gymnastes en groepen mee uit België, Duitsland, Kroatië, Nederland, Polen en Rusland. Ook van thuisclub Jahn Hillegom deden jong talenten en selectieleden mee met de oefeningen met bal, lint, knots, hoepel en zonder materiaal. Met livestream op het YouTubekanaal van GymPOWER TV was het goed te volgen voor de thuisblijvers. Thuis-speaker Manja Eversdijk moest door omstandigheden dit jaar verstek laten gaan, maar kwam wel even poolshoogte nemen hoe het toernooi in goede banen geleid werd.

Even veel aandacht voor beide gymsporten

Jahn Hillegom die als vereniging zowel de ritmische gymnastiek als het damesturnen in haar sportaanbod heeft staan, geeft graag beide gymsporten even veel waarde en aandacht. In het Hemelvaartsweekend reisden twintig turnsters uit de selectie van Jahn Hillegom af naar Den Haag om mee te doen aan de Haagse Donar Cup – een toernooi waarbij je je per toestel kan inschrijven, waar in totaal liefst 22 medailles zijn behaald. Ze zijn er trots op bij de club dat ook in deze discipline het harde werken beloond wordt met succes, waarbij sportplezier even belangrijk is.

Met de North Sea Cup wil de club doelbewust haar bijdrage leveren aan de groei en ontwikkeling van de RG-sport bij de club en in Nederland. Voorzitter Ruud Doezie, net als alle andere vrijwilligers droeg die boodschap met enthousiasme uit: “We willen een toernooi neerzetten waarbij we heel positief naar mensen toe zijn, iedereen moet welkom zijn bij ons. Dat zijn ze, zo voelen ze het ook. We hebben iets heel moois neer kunnen zetten in de zaal dankzij onze sponsoren en de inzet van al onze vrijwilligers van onze vereniging. De spanning is er uiteraard wel, maar als het eenmaal loopt zoals nu, dan geeft dat grote voldoening om dit samen te kunnen doen voor de sport en de sporters.”

“Grote voldoening om dit samen te doen”

De aftervideo van GymPOWER (zie bovenstaande link) geeft alvast een impressie en samenvatting van het bijzondere RG-toernooi dat geheel in het teken stond van Pink(steren). Het complete verslag onder persaccreditatie van GymPOWER volgt nog in het derde GymPOWER Sportmagazine van dit jaar. Meer informatie is te vinden op de website en de Facebookpagina van GV Jahn Hillegom. De beelden van de livestream zijn nog terug te kijken op het YouTube-kanaal van GymPOWER TV.

Artikel en verslag onder persaccreditatie van © GymPOWER | Credits verslag: tekst, interview en video © Casper Beijn | livestreambeelden © Jeroen de Bruin | fotografie © Therry da Silva | Muziek video via YouTube: ‘Slower’ © Batty MacFadden en ‘Toreador’ © Ron Meixsell

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.