Kunst & Kracht organiseert Bondsfinale

Kunst & Kracht organiseert Bondsfinale

17

TILBURG – Op 15 en 16 juni 2019 organiseerde sportvereniging Kunst en Kracht onder auspiciën van de LTC Turnen van de KNGU in de immense hal van T-Kwadraat in Tilburg de landelijke finale voor ruim 400 eerste divisie turnsters van alle leeftijden en categorieën. Naast de strijd om de landelijke titels in de meerkamp en op de vier toestellen, ging het voor de senioren en junioren ook om een ticket voor de Ahoy Cup in het Sportpaleis in Rotterdam. Op zondagochtend was er een laatste kwalificatiewedstrijd voor pupil, jeugd en junior eredivisieturnsters. 

Een intensief turnweekend weer in een volle zaal deelneemsters, begeleiders, juryleden, vrijwilligers, materiaalmannen, toestellen, scoreborden en zoals altijd de wedstrijdleiding op haar podium centraal in de zaal, waarbij het accent van de bloemen, planten, ballonnen en bekroonde zuiltjes de zaal en de Bondsfinale een extra feestelijke aanblik gaf. Voor deze Bondsfinale dienden de turnsters zich te plaatsen via de voorwedstrijden in hun eigen district en de halve finale.

Viering 100 jaar Kunst en Kracht

Wereldrecordpoging radslagen

Kunst & Kracht met ruim 900 leden zich de grootste turnvereniging in de stad mag noemen, viert dit jaar haar honderdjarig bestaan met diverse activiteiten, zoals de wereldrecordpoging radslagen maken op 18 juni 2019 en de organisatie van deze Bondsfinale die de club toegekend kreeg vanwege haar getoond organisatietalent in regiowedstrijden.  De club hoopt hard op een verjaardagscadeau in de vorm van een grotere trainingslocatie met een vaste toestelinrichting.

GymPOWER nam op de zaterdagmiddag een kijkje voor een reportage, maakte actiebeelden en sprak diverse deelnemers en de organisatie- en feestcommissie van de club over dit toernooi èn het jubileumfeest. Dit is alvast de aftervideo met het beeldverslag. Meer hierover volgt in het volgende magazine en andere media van het GymPOWER. De complete uitslagen zijn te vinden op de website van de KNGU.

Artikel en verslag onder persaccreditatie van © GymPOWER | Credits beeldverslag: interviews en video(beelden) © Casper Beijn; fotografie © Therry da Silva | Credits muziek video via YouTube ‘Tick-tock’ © Jimmy Fontanez/© Media Right Productions

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.