Wereldrecordpoging radslagen in Tilburg

Wereldrecordpoging radslagen in Tilburg

TILBURG – In 2019 bestaat turnvereniging Kunst en Kracht uit Tilburg 100 jaar. Eén van de vele activiteiten die de club dit jaar organiseert, is op 18 juni 2019 om 18:00 uur in het Reeshofpark aldaar een recordpoging radslagen voor het Guiness Book of World Records. Het gaat hierbij om met ruim 2.500 mensen tegelijkertijd drie radslagen achter elkaar te maken, aangevoerd door de voormalige Oranjeturners c.q. Nederlands turnkampioenen Boudewijn de Vries en Axel Quist. De jarige club wil er een heel mooie actie van maken om haar jubileum luister bij te zetten en doet een oproep aan iedereen om te komen helpen om dit wereldrecord weer naar Nederland te halen. Deelname is gratis.

Afgelopen weekend organiseerde de club de Bondsfinale Turnen Dames Eerste Divisie van de KNGU in sportcomplex T-Kwadraat in Tilburg, een groot landelijk turntoernooi, ook in het kader van de jubileumviering. GymPOWER sprak toen bestuurslid/voorzitter Ida Damen en hoofdtrainster Renée Kocx, die samen met bestuurslid/penningmeester Piet van Erp en Coördinator PR & Sponsoring Tom Bertens, de Stuurgroep 100-jarig bestaan vormen die het initiatief tot de wereldrecordpoging heeft genomen.

2.500 personen nodig voor wereldrecordpoging

“Op deze avond willen wij met zo veel mogelijk mensen tegelijk drie radslagen achter elkaar maken. Het huidige record staat op 2.256 personen. Dit lukt natuurlijk niet alleen, we hebben de steun van iedereen nodig. We nodigen iedereen die een radslag kan maken graag uit om deel te nemen aan de recordpoging. We hopen veel mensen te mogen verwelkomen die ons komen helpen. Iedereen van elke leeftijd is welkom. Kun je een radslag of iets dat lijkt op een radslag, kom naar Tilburg en doe mee! Neem je moeder, vader, opa, oma, broertje, zus, vriendinnetje, buurmeisje, neefje, nichtje, klasgenootje, teamgenootje, oom, tante, oppas, juffrouw, meester, trainer en trainster mee en ga zo door… Met zijn allen kunnen we hier een geweldig evenement en iets moois van maken!”

Op dinsdag 18 juni 2019 wordt iedereen die wil meedoen en de actie wil steunen om 17:30 uur verwacht in het Reeshofpark in Tilburg. De directeur van de KNGU zal ook aanwezig zijn, Marieke van de Plas, dat duidt al aan hoeveel belang er aan dit evenement gegeven wordt in de (gym)sportwereld. Het is een moment om samen te komen en de krachten te bundelen om de ‘Dutch gympower’ te tonen. Aanmelden kan via de website van de club, maar is niet verplicht. Het helpt wel de organisatie om de wereldrecordpoging in goede banen te leiden. Deelname is gratis.

Hét moment om ‘Dutch gympower’ te tonen

Damen en Kocx deden een laatste oproep voor de camera van GymPOWER (zie video) om ‘last minute’ naar de Brabantse stad af te reizen. “Het zijn er steeds meer, maar we zijn er nog lang niet. Om 18:00 uur begint dan de grote uitdaging. We hopen dat we met het vereiste aantal mensen de radslagen kunnen doen. Willen jullie ons helpen om het wereldrecord te halen, kom ook naar Tilburg! We hopen dat we met het vereiste aantal mensen “

Meer informatie is te vinden op de website van Kunst en Kracht Tilburg en op de evenementenpagina op Facebook.

Artikel © GymPOWER | Tekst, interview en video(beelden) © Casper Beijn onder persaccreditatie van © GymPOWER | Beeldcitaat FB © Kunst en Kracht Tilburg

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.