Heel V&K Uden in theatershow Celebrate!

Heel V&K Uden in theatershow Celebrate!

UDEN – Op 4 november 2018 bestond V & K Uden zestig jaar en dit heeft de sportvereniging het afgelopen seizoen met haar ruim 500 leden met diverse activiteiten gevierd. Op 29 juni 2019 wordt de jubileumviering afgesloten met een grote show in Theater Markant met als thema ‘Celebrate!’. Alle leden dragen hun steentje bij om twee spetterende voorstellingen neer te zetten. Op voorhand ging GymPOWER op bezoek bij de club om een nieuwsgierig kijkje te nemen bij de voorbereidingen en om alvast kennis te maken met de power van deze club. Hoe gaat het bij deze club er aan toe en hoe leven ze toe naar hun eindejaarsvoorstelling?

Tijdens de show ‘Celebrate!’ zullen alle leden van V&K Uden laten zien wat ze kunnen, leren en doen bij de club: turnen, acrogym, demogroep, springgroep, freerunning, fitgym en guppiegym. Er wordt binnen elke groep hard gewerkt en iedereen kijkt uit naar de feestelijke seizoensafsluiting. Trainster Jolijn van Hoeij-Laarakkers gaf ons een rondleiding in de wereld van V&K Uden. “V&K Uden is een laagdrempelige gymnastiekvereniging met als doel het bevorderen van gymnastiek in de ruimste zin van het woord. Met een gevarieerd sportaanbod is V&K er voor iedereen van elke leeftijd. Daarnaast is V&K maatschappelijk actief en zet zij zich in voor het verbeteren van de sociale cohesie in de wijk, een gezondere omgeving en een betere leefstijl. De vereniging is opgericht in november 1958 en ontstaan uit een recreatieve groep voor volwassenen. Later richtte de vereniging zich met name op de jeugd. Er bleek onder de Udense jeugd veel belangstelling te zijn voor een gymnastiekvereniging. Sindsdien is de club uitgegroeid tot een maatschappelijk betrokken vereniging van meer dan 500 leden. Kortom, een vereniging in beweging!”

Gevarieerd sportaanbod voor iedere leeftijd

Tijdens de clubtour van GymPOWER mochten we kijken bij de trainingen van de diverse lesgroepen op verschillende niveaus en spraken we de trainsters van het damesturnen en acrogym. Er is veel sportplezier bij de club, maar ze kan ook bogen op clubleden die topprestaties hebben geleverd en nog steeds leveren in diverse sporten. Zo heeft het mixed acrogympaar Stef van der Locht en Fenne van Dijck, dat nu bij Flik-Flak Den Bosch traint Nederland zal vertegenwoordigen op de Europese Spelen van 21 tot en met 30 juni 2019 in Minsk, Wit-Rusland, haar roots bij V&K Uden. Bij de trainingen in Uden maakten we kennis met acrotrio Lotte Rovers, Ilze Thoonen en Liz van der Heijden die alles gaven om zich te kunnen kwalificeren voor de NK èn de EK 2019 in Holon Israël. Hoe een ‘kleine’ club Nederland als sportland heel groot kan maken! We spraken nog meer clubgenoten van ze. Een aantal leden is nog bezig met de afronding van het wedstrijdseizoen tijdens de Landelijke Finaleweekend van de KNGU komend weekend, 22 en 23 juni 2019, in Rotterdam Ahoy. Iedereen bij de club was wel bezig ook met de grote seizoensafsluiting en jubileumshow. “Het is het samenwerken en met elkaar bouwen dat een vereniging sterk maakt!”

Kom kijken naar de leukste theatershow!

Iedereen is van harte welkom om op zaterdag 29 juni 2019 te komen kijken naar één van de twee voorstelling van de theatershow ‘Celebrate!’ in Markant. Dat zouden ze juist leuk vinden, om aan heel Nederland het te kunnen laten zien. “Kom kijken naar de leukste theatershow en seizoensafsluiting van dit jaar! Het gaat heel mooi worden!” Bekijk de aftervideo op ons YouTubekanaal van de GymPOWER Clubtour bij V&K Uden via de link bovenaan dit artikel voor de hints en tips. De eerste show is om 12:30 uur, de tweede om 16:00 uur. Kaartjes te koop bij Theater Markant in Uden voor € 4,50 p.p. (exclusief servicekosten ad € 1,50). Meer informatie over de club, de theatershow ‘Celebrate!’ en het sportaanbod met proeflessen, is te vinden op de website en Facebookpagina van V&K Uden.

Artikel en verslag onder persaccreditatie van © GymPOWER | Credits verslag, interviews, video en beelden © Casper Beijn

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.