Junioren Duet in EK-finale vrije uitvoering

Junioren Duet in EK-finale vrije uitvoering

PRAAG – Van 18 tot en met 23 juni 2019 vonden de Europese kampioenschappen synchroonzwemmen voor junioren plaats in het buitenbad van zwemstadion Podolí in Praag, Tsjechië. Namens Nederland nam het duet Merel Leuring en Maria Lorenzini deel, dat zich in haar debuut op een internationaal titeltoernooi knap wist te plaatsen voor de finale vrije uitvoering. Met 77,5667 punten werd uiteindelijk de elfde plaats behaald. Een mooie prestatie met toekomstperspectief.

In de voorronde vrije uitvoering op vrijdag 20 juni 2019 werd in een veld met twintig duetten sterk gezwommen. Leuring en Lorenzini hielden zich goed staande en werden daarin tiende met 78,8333 punten. Assistent Oranjecoach Rynske Keur was volgend het persbericht van de KNZB tevreden: “Voor het eerst zwemmen op een groot toernooi brengt altijd extra druk met zich mee. Het zwemmen van een voorronde is dan ook weer anders dan een finale.”

Prestatie met toekomstperspectief

Op zondag 23 juni 2019 mocht het Nederlandse junior duet weer in actie komen in de eindronde met de beste twaalf duetten uit de voorronde. Keur: “In de finale werden er enkele kleine synchronisatiefoutjes gemaakt, waardoor de score lager was dan tijdens de voorronde. Het EJK is een goede leerervaring geweest voor dit duet. Zij sluiten het seizoen op een goede manier af.” De Europese titel ging naar het Russische duet met Kseniia Ladnaia en Elizaveta Minaeva dat nu 90,3667 punten behaalde en haar suprematie weer onderschreef met 2,5 punten voorsprong.

Leerervaring en seizoensafsluiting

Tweede werd net zoals in de voorronde het duet uit Oekraïne, Oleksandra Burdova en Anna Nosova met 87,8667 punten, dat het gat met de Russinnen met bijna een half puntje wist te dichten door een flink schepje bovenop te gooien in de finale. Derde werd ook net zoals in de voorronde het duet uit Spanje, Mireia Hernandez en Irene Jimeno, dat met 87,0333 punten iets dichterbij wist te kruipen. Italië verslikte zich in het Britse duet, dat in de eindronde verrassend voorbij wist te zwemmen in de battle om de vierde/vijfde plaats.

Meer informatie, inclusief de complete uitslagen, is te vinden op de website van het EJK synchroonzwemmen Praag 2019 en de website van de KNZB.

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Credit foto © KNZB

Sportredactie GymPOWER

Sportredactie GymPOWER

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.