Ook WK street diving strandt op Vestiville

Ook WK street diving strandt op Vestiville
Poster WK Street Diving 2019 op Vestiville Lommel

LOMMEL – Van 28 tot en met 30 juni 2019 zouden de Wereldkampioenschappen ‘street diving’ vanaf een 24 meter toren op de gigantische ‘big air bag’ plaats vinden in Lommel, België, tijdens ‘de eerste spetterende editie van het indrukwekkende Vestiville festival met de Europa’s sterkste line-up en zes entertainment themagebieden als platforms om beauty, wellness, gamen en e-sporten, urban sport, mode en kunst te promoten’. Zouden, want Vestiville werd op het allerlaatste moment afgelast door de burgemeester van Lommel omdat de veiligheidsmaatregelen niet afdoende waren, waarna de organisatoren opgepakt werden op verdenking van fraude.

Een groot deel van de 30.000 bezoekers zijn net zoals de vele partners en artiesten die op zouden treden tijdens het afgelaste Vestiville zijn niet betaald of zijn het geld kwijt dat ze investeerden in kaartjes en om naar België af te reizen, een verblijf daar te regelen en andere bijkomende kosten. Wie via Eventbrite en Festicket een kaartje heeft gekocht, zou het geld voor de kaartjes terug kunnen krijgen naar verluidt.

Street Diving – The Ducht Nationals 2019

Een reactie of uitleg van de organisatie van het WK street diving 2019 (Sportbond Street Diving) richting pers is niet gekomen en op hun social media en website is er na de post op 24 juni 2019 met foto’s van ‘Street diving – The Dutch Nationals 2019‘ niets meer gepost. Het NK dat op 21 en 22 juni 2019 gehouden werd tijdens het online en urban sportevenement Gameday in Willemsoord, Den Helder, was volgens de organisatie op haar Facebookpagina dankzij sponsoren, partners, organisatiemedewerkers en fans een groot succes en ongelooflijk leuke dag voor iedereen: atleten, juryleden en toeschouwers. De gepubliceerde foto’s getuigen daarvan. Robin Roux won het goud en de eerste prijs ad € 500,00, Marc van Lierop tekende voor het zilver en € 250,00 en Robin George voor het brons en € 150,00.

Springfanaat Milco Abrahams kon er niet bij zijn vanwege verplichtingen op de NK’s trampolinespringen en DMT van de KNGU in Rotterdam Ahoy, in verband met de kwalificatieprocedure richting het WK 2019 in Tokyo, Japan. Dat moest Sebas van Baarsen van Indoor Cliff Diving en Melvin Dokter van Spring is in the Air bleken ook van de partij te zijn op het NK 2019 in Den Helder. Het freestyle schoonspringen, in combinatie met parkour/freerunning en trampolinespringen (High Diving en X Diving), heeft veel gemeen met ‘street diving’ op de ‘big air bag’. De urban trends blazen door de vernieuwende mogelijkheden en moderne sportvisie nieuw leven in deze sporten in met uitdagingen die ‘daredevils’ hun grenzen ver voorbij hun lef en imaginatie doen verleggen.

Street Diving grote publiekstrekker

Je kon naast de titels, prijzen en het eremetaal ook wildcards gewonnen worden voor het WK street diving 2019 tijdens Vestiville in het Belgische Lommel. Naast andere urban sports was ‘Street diving’ de grote publiekstrekker onder de sportliefhebbers: “De beste topatleten ter aarde zullen er met hun acrobatische vliegkunsten indruk maken op jury en publiek in de strijd om de wereldtitel. Als vanaf 24 meter hoogte springen je als muziek in de oren klinkt en je duik- en sprongkunsten een groot publiek waardig zijn, dan brengt ‘Street Diving’ het een niveautje hoger met deze twee topevenementen!” 

Het wordt even terugschakelen, leergeld betalen en weer doorgaan voor ‘Street Diving’. Op de Facebookpagina van ‘BigAirBag’ is te zien dat de duikstellage met airtrack rust krijgt in voorbereiding op de wintertour, maar dat in de zomermaanden wel gebruik wordt gemaakt van de grote glijbanen elders in Europa. Meer over ‘Street Diving’ op de ‘BigAirBag‘ is te vinden op de desbetreffende Facebookpagina’s (volg de links).

Artikel © Sportredactie GymPOWER | Credits beelden FB © Street Diving

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.